Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sredstva za zaštitu od komaraca u trudnoći


Autor Poruka

cybermum

15.07.2010. 12:30

Poštovani,
smiju li se trudnice mazati Autanom u trudnoći i također da li su štetne tablete protiv komaraca npr. Baygon koji se stavljaju u utičnicu? Trenutno sam u 15. tjednu trudnoće, Autan koristim dosta rijetko a Baygon tablete držim kraj širom otvorenog prozora koji je otvoren cijeli dan, tako da je soba maksimalno prozračena. Koristim ga svaki dan jer je nemoguće spavati kraj letećih napasti. Imaju li ova sredstva negativnih utjecaja na mene kao trudnicu?

Također, smije li se trudnica s urednim nalazom kupati u obiteljskom bazenu koji koristi maksimalno 5-6 ljudi s obzirom na klor i razna sredstva kojima se bazen održava?

Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.07.2010. 18:20

Poštovana, tablete koje se pomoću aparata resorbiraju ne bih Vam preporučio pošto ih udišete. Lokalno preparate možete nanjeti na kožu s time da preferirate preparate na prirodnoj bazi.
Što se tiče kupanja u bazenu, možete ukoliko je Vaš opstetrički nalaz uredan.

djetelina1

06.06.2017. 23:20

Molim Vas,trudna sam 8 tjedana.Do sada sve ok s trudnocom.Da li moze stetiti razvoju ploda sprej protiv muha koji susjeda koristi u stubistu zgrade redovno...tretirajuci muhe.Jedino prodjem tuda na brzinu,ne boravim duze vrijeme...al ga udahnem i ne zeleci u prolazu?Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

07.06.2017. 09:35

Poštovana, to ne može štetiti trudnoći. Ipak pokušavajte što manje biti u kontaktu s bilo kakvim kemikalijama.