Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sto dalje?


Autor Poruka

kratkopitanje

21.04.2016. 10:55

Poštovani!

Prije 2.5 mjeseca otisla sam na pregled zbog pojačanog gustog žutog iscjetka. Ustanovljena mi je zaraza trichomonasom vaginalisom. Dobila sam terapiju arilin rapid vaginaleta, nakon toga vagisan za gljivice i lactogyn kroz 4 tjedna.
Nakon menstruacije koja je uslijedila problemi su se ponovno pojavili. Na pregledu je ginekologica ustanovila da se radi o ponovnoj jakoj upali uzrokovanom trichomonasom, propisala medazol na usta i vaginalete za gljivice, te uzela briseve na C.trichomatis,, mycoplasmu,ureaplazmu, aerobe i mikoloski i svi nalazi su uredni, i vidi se 0-1 polimorfonuklearnih leukocita.
Međutim, problemi s iscjetkom se nisu rijesili, odnosno, on je i dalje ponovno nakon menstruacije prisutan.
U međuvremenu su se pojavile i smetnje kod mokrenja.
Urin je pokazao prisutstvo proteina i leukocita, nakon cega mi je prepisan klavocin i upućena sam na urinokulturu, koja je ispala uredna. Također, pojavio se bijeli, nazvala bih ga talogom, na početku mokracne cijevi.
Molim vas, obzirom na sve lijekove koje sam popila, ako biste me mogli uputiti sto mi je činiti, obzirom da oba doktora, ginekologica i doktor opće medicine zbog urednih nalaza bruseva i urinokulture ne pokazuju zelju za daljnjim rješavanjem problema koji je i njima na očigled vidljiv?
Ponavljam, jos uvijek je prisutan iscjedak žute boje gusce konzistencije iz rodnice, te bijele nakupine oko otvora mokraćne cijevi i otežano mokrenje.
Trebam li ponoviti pretrage? Spada li ovo u domenu doktora opće prakse ili ginekologa? Postoji li ikakva mogucnost koja obuhvaća suradnju ovih oblasti obzirom da je ista ocito potrebna?
Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.04.2016. 20:40

Terapija i obrada mora biti ginekološka. Savjetujem kontrolne cervikalne briseve. Nemoguće je da imate iscjedak a da se ništa ne izolira putem cervikalnih briseva.
Svakako niste napisali da li je kod partnera provedena antibiotska terapija, jer ako nije sav trud liječnika pada u vodu.