Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


streptococcus i escherichia


Autor Poruka

JeCu

10.12.2014. 20:30

Poštovani,
želim trudnoću te mi je doktorica dala uputnicu za briseve, svi su negativni osim bakteriološki aerobno.

Na nalazu mi stoji escherichia coli, ali bezikakvih oznaka, te streptococcus agalactiae - senzitivan na amoksicilin, cefalosporin 1. generacije, eritromicin i klindamicin.
Doktorica mi je dala terapiju Rojazol i Ospanox. Ja sam alergična na penicilin i acetilsalicitnu kiselinu. Čitala sam da je streptococcus osjetljiv na penicilin, da li ću imati problema u liječenju istog? Može li mi to predstavljati problem u trudnoći? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.12.2014. 02:50

Ako ste alergični na penicilin ne smijete uzimati Ospamox.
Konzultirajte svoju doktoricu oper za drugi lijek.
Nećete imati problema u trudnoći jer ćete iste izliječiti prije trudnoće.

euro12

11.12.2014. 03:00

Cijenjeni doktore.
Imam problem s kojim se borim vec godinu dana i samo me zanima,da li ovaj problem ima rjesenje?Imala sam nesnosni svrab vagine,te plikove po spoljasnjem otvoru vagine.Bris je pokazao streptokuku betu hemolitikus i eserihiju.Pila sam tablete,svrab se smanjio,plikovi nestali ,ponovno bris uradjen ,cisto ,nema bakterija.Medjutim svrab je i dalje tu ,ne kao prije,ali kada god mi je ovulacija svrab je pojacan i plikovi sitni pojave se na licu, rukama ,nogama,takodjer svrbe.Opet sam se pozalila mom ginekologu,rekao je nistatin mast,kamilicu,kantarionovo ulje,te posebne sapune da koristim,da bakterija nema,nisam isla vise ginekologu,borim se s tim od tada jos 5 mjeseci i ne vidim izlaza iz ovoga,zar se moram naviknuti da svaku ovulaciju trpim ove tegobe i ne budem normalna osoba radi toga?MOLIM VAS NA ODGOVORU,ne znam kome vise da se obratim...

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.12.2014. 18:35

Obratite se dermatologu na našim stranicama. Vjerovatano se radi o nekom obliku kontaktog dermatitisa.