Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Streptokok Agalactiae


Autor Poruka

Marin13

30.04.2017. 01:50

Postovani,

Prije dva mjeseca ustanovljen mi je Streptokok Agalactiae brisom ureter. Simptomi su bili ucestalo mokrenje te svrbez unutar ureter.
Dobio sam terapiju Summaedom I 2 tjedna Ninurom. Dva tjedna nakon terapije ponovio sam bris te je isti negativan no I dalje, ali u puno slabijem I rjedem obliku, povremeno nakratko osjetim svrbez, no vrlo slabog intenziteta.
Znaci li to da bi bakterija I dalje mogla biti aktivna bez obzira na negativan test? Tu bi takoder spomenuo I cvrenilo na glansu I kozici penisa koje ne odlazi te prilikom masturbacije kozica se osusi I pocne perutati. Ne znam jeli to povezano sa Streptokokom. Koristio sam Triderm kremu prema naputku urologa no ne pomaze previse.
Receno mi je da mazem pet dana pa stanka.

Hvala na razumijevanju.

Ivo Balenović, dr. med.

30.04.2017. 12:25

Poštovani,
prema navedenim simptomima, a i činjenici da ste uzimali antibiotike moguće da se radi o gljivicama. Preporučio bi neku od krema antimikotskog djelovanja (Canesten, Plimycol, Rojazol...)

Marin13

02.05.2017. 11:05

Postovani,

Hvala na odgovoru.
Prilikom zadnjeg brisa uretre uraden je I test na candidu, takoder negativan.
Sto se tice povremenog svrbeza u uretri da li je to znak da je moguce bakterija I dalje aktivna bez obzira na negativan nalaz?

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2017. 17:00

Ako je nalaz negativan, onda nema infekcije bakterijom. Inače streptococcus agalactiae normalno naseljava probavni i genitalni trakt.