Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Sukrvica


Autor Poruka

abogoev1

03.01.2018. 10:00

Postovanje mjesečnicu sam imala 25.8,zatim 7.9. I zatim sam ponovo 27.12 primjetila u bjelom pranju i to samo nakon mokrenja sukrvicu i to je trajalo dva dana.test za trudnocu radila sam u 9mj.i bio je negativan.znalo se i prije nekad dogoditi da nemam dva mjeseca i onda bi normalno dobila mjesečnicu,sad me zabrinula ova sukrvica u bijelom pranju.molim vas mozete mi rec otprilike o cemu se radi.hvala

Ivo Balenović, dr. med.

04.01.2018. 11:50

Poštovana, ukoliko ste sigurni da nije trudnoća, radi se o hormonskoj neravnoteži. Savjetujem pregled i određivanje hormonskog statusa.

Superego

21.01.2018. 00:00

Postovani doktore,

Prvi put pisem po forumima, idem redovno kod ginekologa. Radim papa test, uzv i kolposkopiju na svakih 6 meseci. Sve je ok. A ja stalno imam neke sukrvice, desavalo mi se ili pre ili posle ciklusa, a u poslednje vreme posle odnosa (u poslednja 2 od 3 odnosa). Opet sam se zakazala za sledecu nedelju ali bih do tad samo da cujem i vase misljenje. Na internetu o sukrvici posle odnosa sve najgore..da li je moguce da svi ti pregledi nesto previde? Imam ranicu na grlicu ali nikad nije receno da ona krvari niti predlozeno ista po pitanju nje. Molim vas za misljenje i unapred zahvaljujem na vremenu.

Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

21.01.2018. 10:10

Poštovana, ukoliko imate 'ranicu' a papa test je uredan, nema razloga za brigu. 'Ranica' je mjesto na vratu maternice koje je samo osjetljivije na promjene, ali samo po sebi nije patološko. Tamo jedna vrsta stanica 'prelazi' u drugu i zato je manje otporno na potencijalne štetne učinke. Krvarenje nakon odnosa je kontaktno, zbog mehaničkog uzroka, a prije i nakon mesntruacije je disfunkcionalno, zbog hormonske neravnoteže. Najčešće se radi o slabijoj funkciji žutog tijela. Takvo stanje liječi se primjenom gestagena u drugoj fazi ciklusa. Savjetujem analizu hormona i papa test. Ukoliko su nalazi uredni nema potrebe za terapijom.