Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Terapiha provera tabletama


Autor Poruka

Kuglicaa

08.08.2017. 16:05

Postovanje,vec 8 mjeseci pijem provera tablete zbog sumnje na manjak progesterona,preporuka dr.je da jos dva mjeseca pijem od 15-25 i onda jos dva mjeseca od 20-25 dana i da probam stati pa cemo vidjeti dali ce se normalizovati posto sam ih pocela piti iz razloga sto kad menstruacija dodje traje dugo,nikako da stane.Inace obavljeni svi pregledi prije 4 mjeseca uzv,papa test i vaginalni uzv( sve je ok).Od danas sam se uspanicila menstruaciju sam imala 29.7 i u subotu tek treba da pocnem sa provera tabletama,slucajno mi se ucinilo kao da je bradavica iskocila i da je osjetljiva.Pritisnem je prstima i iz lijeve bradavice je izaslo jedva primjetni iscjedak zuto smedje boje,stisnem jace i desnu i isto tako i na njoj.Dali trebam biti zabrinuta i otici kod ginekologa ili je to mozda normalno posto vec dugo vrijemenski pijem provera tablete pa da je od njih.Molim vas za savjet i da mi kazete sta bi to moglo biti,inace neosjetim u grudima nikakve kvrzice jedino bolove kao pred menstruaciju zbog pijenja provere,ali to mi je receno da su to njene nuspojave i da je to zanemarivo.Jedino me sada brine taj zuckasto smedji iscjedak jeli opasan i dali trebam da se javim svom ginekologu ili nekom drugom doktoru.Lp

Ivo Balenović, dr. med.

08.08.2017. 20:45

Poštovana, savjetujem da se javite liječniku da Vam se odredi razina prolaktina u krvi. Prolaktin je hormon kojeg proizvodi hipofiza, a koji potiče dojke na stvaranje mlijeka. Povišena koncentracija prolaktina može remetiti menstrualni ciklus. Može biti uzrokovana adenomom hipofize, hipotireozom, bolestima bubrega i dojke, a postoji i nasljedna hiperprolaktinemija.