Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Terapija za gljivicnu infekciju


Autor Poruka

Tena1

09.07.2013. 14:55

Poštovani,

liječnik mi je kao terapiju za liječenje gljivične infekcije dao metronidazol tablete (i za partnera), zenafluk (takoder i za partnera), te vaginalete neopenotran forte.
Pretpostavljam da partner i ja moramo istovremeno piti metronidazol i zenafluk, a budući da partner trenutno nije u mogucnosti, to ću morati odgoditi na nekoliko dana pa me zanima da li mogu početi s neo penotranom ranije, a kasnije s mentronidazolom i zenaflukom ili svu terapiju moram uzimati odjednom?
Nadalje, prebacujem se s pilula Lindynette na Yaz i liječnik mi je rekao da Yaz počnem uzimati od prvog dana menstruacije, dok u uputama piše da Yaz počnem uzimati odmah nakon što uzmem zadnju pilulu prethodnog kontraceptiva.Što da uradim?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.07.2013. 16:30

Možete koristiti vaginalete kao što ste napisala. Ja bih vam savjetovao da lindinete popijete do kraja i odmah drugi dan nakon toga krenete s Yazom.

aneta

18.04.2014. 13:35

Postovani
Na zadnj pregled kod ginekologa nasli su mi da imam neku bakteriu i prepisali Neo penotran forte. sobzirom na to sto ja imam malu bebu od tri meseca koju dojim zanima me dali mogu koristit ove vaginalete i dali su stetne za bebu. doktor mi je rekao da samo mala kolicina metronidazola prelazi u majcino mleko i nije opasno ali se ja i dalje bojim dali da ih koristim.
Zamolila Vas za Vas savet i Vase mislenje o tome.

Izvinjavam se zbog mog srpskohrvatski jezik, s obzirom na to sto sam iz Makedonije

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.04.2014. 23:40

Ne smeta. Možete koristiti.