Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Test


Autor Poruka

Nektar

23.05.2017. 23:40

Postovani,

Menzes 8. mart, nakon toga 5. april, ciklusi vec godinama okvirno 29-31 dan. Danas je vec 23. maj i jos nisam dobila. Odnosi su redovni, prirodna zastita, u principu ako se desi ,desi, i nije nam neki problem trudnoca. Radila sam Clear blue digital test otprilike 12. dana izostanka u poslijepodnevnom urinu (pise da se moze bilo kada raditi ako menzes kasni) i bio je negativan. Ocekivala sam da cu dobiti jer imam klasicne simptome svog PMS-a, osjecam i jake bolove i grceve vise puta dnevno, kao da cu dobiti ili ovulirati (cervikalna sluz trenutno mozda vise lici na ovulacijsku). Jutros sam radila neki jeftini test, test trakica, prvi jutarnji urin i bio je pozitivan. Posljednji laboratorijski nalazi su inace pokazali nesto povecan broj proteina u urinu, za sta je doktorica rekla da nije zabrinjavajuce. Termin kod ginekologa je tek u junu, sta bih mogla ocekivati?
U aprilu sam se inace preselila u Englesku, pocela raditi novi stresan posao, jedno vrijeme bila sam i sama u novoj drzavi, mnostvo papirologije, sredjivanje stana, briga za buducnost.
Trudnoca bi me u sustini obradovala, ali sam nestrpljiva do termina. A mozda menzes odgadjam i trenutno velikom brigom kako to sve organizovati ovdje u Engleskoj big-smile



Lijep pozdrav,

Anica

Ivo Balenović, dr. med.

24.05.2017. 10:15

Poštovana,
ako je test pozitivan najvjerojatnije se radi o trudnoći. Sada to treba ultrazvučno potvrditi.

Nektar

24.05.2017. 11:40

Hvala na odgovoru. Pregled je zakazan tek za drugu sedmicu juna, a ja sad ne znam da li da pocnem sa folnom kiselinom, smijem li ovo ili ono. Buni me i taj prvi test Clear Blue nakon 12 dana koji je bio negativan. Ko zna, mozda je bila kasna ovulacija pa bilo rano. Poprilican stres kako god.

Ivo Balenović, dr. med.

25.05.2017. 12:10

S folnom kiselinom možete početi odmah. Vjerojatno je prvi test prerano napravljen.