Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Točkasti jajnici??


Autor Poruka

penelopee

26.08.2015. 09:30

Poštovani,
pred pola godine prekinula sam piti kontracepcijske pilule yaz koje sam pila zbog regulacije menstrualnog ciklusa(rbolne menstruacije i ciklus od 36, uglavnom i preko 40 dana ciklusa) i uklanjanja mikrocista s jajnika. Do sad mi je mentruacija dolazila nakon što sam prestala piti tablete premda nakon 38 dana, no ovaj mjesec ni nakon 58 dana nije došla pa sam obavila ultrazvuk jajnika i ginekolog mi je dao duphaston. Ono što me zateklo je da mi je rekao da imam točkaste jajnike, da su jednostavnotakve građe i protiv toga ne mogu ništa, da se ciste nisu vratile nakon prestanka uzimanja tableta, ali da mi savjetuje da ako planiram imati djecu da imam u sljedecih godinu, dvije, inače najvjerojatnije neću moći. Nisam očekivala ovako nešto pa se nisam snašla i raspitala, što su to točkasti jajnici, da li se šanse malo ili drastično smanjuju s godinama ili ih uopće neće bit. Inače mi je ovaj doktor prvi puta radio pregled, prethodno mi je druga doktorica radila ultrazvuk jajnika tri puta i nikad ništa nije spomenula u tom smjeru, osim o postojanju tih mikrocista koje ćemo riješiti pilulama.
Molim Vas objašnjenje o točkastim jajnicima i njegovoj prognozi onemogućnosti imanja djece kasnije.
Unaprijed zahvaljujem, LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2015. 21:20

Ne znam što su točkasti jajnici ali mikrocistični i policitičnim znam što su. Savjetujem da napravite spolne hormone i započnete čim prije s oralnom kontracepcijom.