Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


triquilar


Autor Poruka

Anita

29.06.2002. 18:00

Postovana doktorice
Pijem Triquilar vec 5 mjseci i pojavio mi se tjekom ovog pakiranja iscjedak koji izgleda kao sukrvica. Iscjedak nije nimalo obilan. Prije tri pakiranja nisam napravila pauzu izmedju pakiranja zbog propustene tablete te u uputama pise da zbog toga necu dobiti mjesecnicu taj put ali je moguce slabo ili jace krvarenje tjekom sljedeceg pakiranja koje nisam imala. Popila sam sljedece pakiranje i nakon njega napravila pauzu od 6 a ne 7 dana ,jer sam zeljela promjeniti pocetni dan menstruacije, tjekom kojeg sam normalno imala menstruaciju. Nakon tog prekida od 6 dana pocela sam s novim pakiranjem i tad mi se pojavio iscjedak u obliku sukrvice koji traje cijelo pakiranje a sad sam na drugom tjednu pakiranja (kraj drugog tjedna). Molim vas recite mi dali je to normalno ili se trebam obratiti ljecniku i kao posljedica cega bi se taj iscjedak mogao pojaviti.
Zahvaljujem

Doc.dr.sci. Sanja Kupešić

30.06.2002. 22:55

Poštovana,
U Vašem se slučaju radi o tzv probojnim spotting krvarenjima koja se najčešće javljaju u prva 3 do 4 mjeseca primjene niskodozažne oralne kontracepcije. Ukoliko će se ovakve promjene javiti i tijekom narednog mjeseca savjetovala bih konzultaciju s liječnikom, procjenu endometrijske debljine i morfologije jajnika transvaginalnim ultrazvukom (kako bi se isključilo zadebljanje endometrija i cistične promjene jajnika, te po potrebi dopunsku laboratorijsku obradu). Nakon uvida u rezultate pretraga odrediti će se za Vas optimalna terapija prilagođena Vašim potrebama, konstituciji i endokrinološkom statusu.

miha ela

10.04.2014. 20:50

Postovana,

Pijem Triquilar vise od 2 godine. Popila sam dvije kutije bez pauze. Nakon druge kutije sam jos produzila sa zadnjih deset tableta iz novog pakiranja kako pise u uputstvima (za produzenje do dolaska menstruacije) nakon toga sam napravila pauzu od 7 dana.Menstruaciju sam dobila 4 dan pauze i trajala je narednih 4 dana dakle i prvi dan uzimanja novog pakiranja. No mene je zabrinuo smeđe-krvavi iscjedak koji se javio kod 5-te i sad vec i 6-te tablete tog sadasnjeg pakiranja. Molim Vas mozete li mi reci o cemu je rijec ?
Unaprijed hvala !

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2014. 21:05

O probojnom krvarenju. Nastavite dalje s uzimanjem.

xenna

15.04.2014. 20:40

Poštovani;
pila sam Triquilar 2 i pol godine, menstruaciju bih dobivala 4 dan pauze, no napravila sam pauzu od 3 mjeseca i ovaj mjesec ponovo počela piti triquilar.
Jučer sam popila zadnju tabletu iz blistera, a već danas lagano krvarim, odnosno to više nalikuje na smećkasti iscjedak,
Je li normalno početi krvariti nakon što je prošlo nešto malo više od 12 sati nakon što sam popila zadnju tabletu?
Pozdrav. Unaprijed hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.04.2014. 00:50

Normalno je. Ništa neuobičajno.