Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudna i Peta Virus B19 Hitno!!!


Autor Poruka

malimis30

18.05.2014. 23:25

Poštovani ,,trudna sam 28 tj i velikoj sam panici,naime pojavio se peta virus. Mama mi radi u vrtiću,i prije nekoliko tjedana je primjetila da je nekolicina djece bila bolesna. Roditelji su javljali da je riječ o alergiji,međutim jedna joj je mama prije nekoliko dana rekla da je pedijatrica potvrdila da je riječ o peta virusu. Sa mamom se viđam svaki dan,tako da me je strah eventualnog prijenosa bolesti. Znam da je sad kasno i da nema smisla da ne odlazim kod mame,jer ako mi je virus prenesen onda je gotovo. Sva u panici sam bila jutros kod dežurnog ginekologa u bolnici,koji mi je doslovice definirao bolest iz stručne literature, i rekao da mogu bilo gdje pokupit taj virus,a na moje pitanje jel išta slično imao u praksi samo je slegnuo ramenima.Tako da moje odlaženje danas kod ginekologa nije bilo od nekakve koristi samo sam u još većem strahu. Pričitala sam na netu da je kao kritično u prvom tromjesječju trudnoće,i da kod odraslih nema osipa kao kod djece,već da su simptomi kao kad se ima gripa ( malaksalost,bolovi u zglobovima itd.). Zadnji pregled je bio 7.5 i sve je bilo ok,,krvna slika i urin su ok. Što mi Vi savjetujete,da li da napravim test na virus B19 ? Svakako mislim sutra otić kod svog ginekologa. Hvala na savjetu

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.05.2014. 17:00

Ne vidim problem. Ako i dobijete navedeni virus, svakako sa 28. tjedana neće imati reperkusije na razvoj i stanje djetets. Dakle smirite se.