Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca?


Autor Poruka

Ivana.zg90

30.07.2017. 21:05

Postovani, 27.6. sam imala normalnu redovnu menstruaciju u trajanju od 6 dana, dosta obilna kao i inace. Nakon toga sam imala nezasticene spolne odnose do samoga kraja nekoliko puta u neplodnim danima. 23.7. sam dobila ponovno s puno blazim bolovima i 1. dan je curila kao sukrvica i nakon toga 3 dana samo smedi iscjedak i to izrazito malo. Napravljen je 1. test na trudnocu dan nakon prestanka tog iscjedka s prvim urinom i jedva se vidjela druga crtica, 2. dan je test ponovljen, ali ne s prvim urinom i pokazao se kao negativan. Meni su se poceli gaditi neki mirisi, okus hrane mi se promjenio. Stalno osjecam laganu bol u donjem dijelu leda i pritisak u donjem dijelu trbuha. Danas me na poslu probola ostra bol kroz trbuh na par sekundi i prestalo. Slabo jedem, jer osjetim gadenje prema hrani. I uzasno sam umorna, nikad mi nije dosta sna u zadnjih tjedan dana. Osjecam povremeno lagane vrtoglavice i svakodnevno popodne imam glavobolju. Dosta simptoma imam, a brine me sto je 1. test bio jedva vidljiv, a 2. negativan. Hvala na pomoci!

Ivo Balenović, dr. med.

31.07.2017. 12:20

Poštovana, ponovite test s prvim jutarnjim urinom, Prema simptomma moguće je da se radi o trudnoći.

teica1234

31.07.2017. 22:45

Postovani ciklus mi traje 26 dana...zm je bila 4.7 za vrijeme plodnih dana imala sam nezasticene odnose...kasni mi 2 dana test je negativan..medutim ja vec 10 dana imam mucnine, vrtoglavice, umor..bol u krizima, probadanje u jajniku tu i tamo , konstantan iscjedak za dnevni ulozak i peckanje u grudima bradavicama sto nikada dosad nisam imala...jos su mi tamnije i vene su mi izrazenije na njima...da li je test prerano napravljen? Pa da je lazno negativan? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

01.08.2017. 10:40

Poštovana, test na trudnoću je najtočniji tjedan dana po izostanku menstruacije, s prvim jutarnjim urinom.

teica1234

01.08.2017. 10:40

Da napomenem rodila sam prije 21 mj i dojila 8 mj....bromergon sam dobila ali nisam ga popila jer mi bilo mucno od njega...mlijeko je stalo samo...medutim sada opet vidim da imam iscjedak tipa kolostruma iz obe dojke plus to peckanje zarenje...msm da sam trudna test bi vec sada pokazao + zbog cega bi onda mogla imati tako izrazene sve te simptome ? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

01.08.2017. 15:30

Preporučam da učinite hormonski status uz prolaktin. Prolaktin je hormon koji potiče dojke na stvaranje mlijeka. Ponekad može biti povišen izvan trudnoće i dojenja i tada remeti menstrualni ciklus i uzrokuje iscjedak iz dojki.