Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća


Autor Poruka

Atina29

06.08.2017. 20:45

Imam par pitanja,suprug i ja pokušavamo već godinu i pol na bebici i nikako da uspije.U 4mj.ove godine sam pila prvu terapiju klomifena od 5 do 9 dana nakon mene,nakon toga ništa.U 7mj.sam opet popila drugu terapiju klomifena ali sam dobila i duphaston od 17 do 25 dana ciklusa.Danas 5 dana nakon svega pojavilo mi se nešto kao menga.Ima li netko ovakvih iskustva?Hvala vam

Ivo Balenović, dr. med.

07.08.2017. 15:25

Poštovana, preporučio bih da suprug učini spermiogram. Prema tom nalazu liječnici koji se bave humanom reprodukcijom odredit će metodu potpomognute oplodnje.

maslacak123

08.08.2017. 00:10

dogodilo da sam zavoravila poputi tabletu i uvijek mi menga dodje u isto vrijeme otkako ih pijem. Moje pitanje je sljedece, ja nemam plodne dane dok pijem kontr. Tblt? I da li bi ikako dok ih pijem moglo doci do trudnoce? Naime ja nikada nisam imala preobilne menstruacije ali sada u posljednja mj su mi jako oskudne, traju po 3 dana (kao i inace) ali ih mogu proci i sa dnevnim uloscima. I boja je cudna. Molim vas za pomoc, malo sam u strahu (koristim metodu prekinutog snosaja)
Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

08.08.2017. 16:05

Poštovana, žene koje piju kontracepciju nemaju ovulaciju i nemaju plodne dane. Kod njih trudnoća nije moguća ukoliko ih redovito uzimaju. Kontracepcijska učinkovitost se može smanjiti ukoliko žena zaboravi uzeti pililu više od 12 sati od uobičajenog termina. Kod žena koje uzimaju kontracepciju menstruacije su oskudnije.