Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća?


Autor Poruka

zvijezdica

21.09.2010. 23:15

doktore. unaprijed zahvaljujem na odgovoru..
naime, imam neredovite menstruacije. imala sam 3 mjeseca pauzu od yasmina, ovaj mjesec kad počne menstruacija morala sam početi natrag s yasminom. e sad.. pošto mi stalno kasne menstruacije (zadnja 40 dana), ova mi je "došla" nakon 55 dana... "došla"- zbog toga jer neznam dali je to uopče bila menstruacija.. počelo je kao smeđi iscjedak, koji sam primjetila samo 2x na dan i to jako odskudno. drugi dan opet tako.. i onda više ništa... pošto sam mislila da sam dobila menstruaciju, popila sam yasmin. pošto mi je sve to bilo malo sumljivo,i nije izgledala kao menstruacija drugi dan nisam popila više yasmin ( popila sam samo jednu pilulu) . nakon 5 dana opet mi se javio smeđi iscjedak, opet sam mislila da sam dobila menstruaciju pa sam opet počela sa yasminom.. drugi dan opet malo smeđoga iscjetka, a idući dan opet ništa... popila sam 3 pilule i opet prestala... sad više neznam što nek napravim... pošto imam tako "dobru ginekologicu" ne mari za mene, mogu je posjetiti 1x godišnje, a kad me nešto muči nije dostupna za mene, molim Vas za pomoć. napravila sam i 1 test za trudnoću, bio je negativan... ( možda zbog toga jer sam bila pod utjecajem yasmina? )
dali je moguće da je taj smeđi iscjedak ustvari početak trudnoće? i ako je, ove pilule koje sam popila ovih dana, neče imati štetan utjecaj na moj plod? osim tih simptoma, zna mi se zavrtjeti, ili mi ide na povračanje... nekad osjetim slabost... meni sve to liči na trudnoću... što vi mislite?
razgovarala sam s sestričnom, i veli da je ona bila trudna 5 tjedana kad je imala takve simptome..

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.09.2010. 10:45

Poštovana, ako Vam je test na trudnoću negativan, onda niste trudni. Za svaki slučaj možete učiniti i Beta HCG iz krvi do to potvrdite.
Uzrok mućnina je zbog neredovitog uzimanja propisanih tableta. Ono što ste dobili 55.dan ciklusa po meni je bila menstruacija, koja ne mora uvijek biti obilna,i trajati 5 dana pogotovo ne nakon uzimanja kontraceptivnih pilula.
S obzirom na neredovite cikluse kod Vas bi uputno bilo učiniti spolne hormone, učiniti pregled UZV-om a tek onda nastaviti sa uzimanjem pilula.
Sad Vam predlažem da ne uzimate više ništa ovaj mjesec od kontraceptivnih pilula, jer ste ih uzimali nepravilno.
Pričekajte iduću menstruaciju te počnite ponovo uzimati iste sa 1.danom ciklusa.

zvijezdica

03.11.2010. 22:35

doktore, evo mene opet sa istim problemom!
opet sam u nedelju dobila smeđi iscjedak-mislila da je menga, počela sa yasminom, i od poslje NIŠTA... ovo više nije normalno... sad pijem yasmin i dalje, ali menge nema, niti sam je imala (samo smeđi iscjedak u nedelju) ili je to bila menga? od nedelje mi je bilo užasno slabo kad sam popila prvu pilulu... dali mi ne odgovara više yasmin ili što se to događa??? što mi je činiti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.11.2010. 11:45

Poštovana, odavde mi je teško reći da li je to bila menstruacija.
Ali bih Vam predložio s obzirom na neredovite cikluse i oskudne menstruacije da učiniti spolne hormone i hormone štitnjače da se ustvrdi u čemu je problem.