Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca s jednim jajnikom


Autor Poruka

Lolita777

29.02.2016. 16:25

Poštovani, zanima me da li je moguća trudnoca u ovoj situaciji. Posljednju menstruaciju sam imala 02.01., a smeđi iscjedak mi je počeo već 30.12. 26.01. sam počela uzimati Triquilar zbog izrazito jakih i menstrualnih i ovulacijskih bolova. To mi je naglaseno već godinu i pol od operacije jajnika kada je odstranjen desni zajedno s jajovodom zbog dobrocudnog tumora (tekom), lijeva strana je uredna. Međutim, Triquilar nisam počela uzimati prvi dan menstruacije nego koji dan ranije. Imala sam uzasne nuspojave zbog kojih sam ih prestala uzimati i popila sam samo prvih 7. Prva dva dana uzimanja sam ih relativno dobro podnosila, a ostalih 5 sam imala blago smeđe-krvavi iscjedak i jake mucnine, bolove na predjelu priraslica, nemoc... Kad sam ih prestala uzimati dobila sam pravo obilno krvarenje jos cca 5 dana, pretpostavljam da je to bila ona menstruacija koja je trebala doći prije Triquilara. Imala sam odnos na drugi dan tablete (27.01.) s prezervativom, trajao je doslovno minutu i bio je prekinut odnos. Kolika je šansa za trudnocom? Mislim da je prezervativ bio uredan. Menstruaciju jos nisam dobila, a ni nezz od kojeg bi datuma sada trebala računati ciklus (od prvog dana tog obilnog krvarenja ili prvi dan tablete)? Nemam nikakve simptome menstruacije osim iscjetka prozirnog ili blago zuckastog kojeg inače imam često od operacije i za kojeg mi je gin rekla da izgleda kao hormonalni iscjedak. I napravila sam 2 testa ali ne uz jutarnji urin, jedan na 16-ti dan od odnosa a drugi na 26-ti dan od odnosa, oba su bika negativna.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.02.2016. 22:00

Ne radi se o trudnoći, no kad ćete dobiti menstruaciju, ne mogu znati jer ste uzimali protivno shemi uzimanja i prestali ste uzimati nakon nekoliko dana.
Sugeriram uzv pregl.d kod vašeg ginekologa,