Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


učestala kandida


Autor Poruka

dubba

16.05.2011. 11:45

Poštovani, vec duze vrijeme imam problema s kandidom, javlja se po par puta godisnje.. U zadnjem lijecenju uz preporuku doktora lijecila sam se s Fluconax-1 tableta, zatim Arilin rapis 2 kutije, Vagisan vaginalete, Canesten krema. Pojacala sam konzumiranje LGG jogurta. Sve to mi je pomoglo i nakon prvog odnosa, gljivice i simpotmi su se ponovno javili ( svrbez, lagana bol kod odnosa). Kako ove sve vaginalete kratkotrajno pomazu, okrenula sam se nekim prirodnim alternativama, mazanje kombinacijom etericnih ulja cajevca, gospine trave i lavande. Naposljetku sam vec izgubila strpljenje, pa sam po preporuci frendice, ali i citanjem na Internetu ( sto je mozda bila velika greska) stavila KAL meke kapsule česnjaka u rodnicu. Stavila sam jednu i prvi dan je nestao svrbez, međutim nakon 1 dana, kad stavim prst u rodnicu, ona je iznutra nabubrila, kao da je nest naraslo ( ispricavam se sto neznam bolje objasniti). Sad shvacam da cesnjak mozda i nije bila tako dobra ideja i preplasena sam sto se sad zbiva. Molim vas za bilo kakvu pomoc!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.05.2011. 15:00

Poštovana jedno što ne vidim ovjde tj. niste mi rekli, da li je partner koristio terapiju? Savjetujem kod njega antimikotik na usta te lokalno kremom da se maže kroz 5 dana.
Druga stvar koja mi je malo čudna je ordiniran lijek Arilin koji je metronidazol i ne koristi se za liječenje gljivica.
Ja bih Vam ordinirao lokalno vaginalete barem 7 do 10 dana uz terapiju na usta , kao i kremom izvana, kao i najvažnije liječenje partnera.
Nakon toga bih Vam preporučio vaginalete Vivag za obnovu flore.
Iskreno u preparate češnjaka ne vjerujem.
Ako problemi i dalje perzistiraju savjetujem da učinite cervikalne briseve.

dubba

17.05.2011. 15:12

Postovani, hvala vam na brzom odgovoru. Partner se lijecio samo sa canesten kremom koju i dalje iza moje terapine redovito stavlja.. Ako arilin nisu za lijecenje gljivica, mogu li bar okvirno znati sta onda lijece s obzirom da sam popila 2 kutije? U cesnjak ne vjerujem ni ja., no niste mi odgovorili trebam li se bojati sto mi je napocetku rodnice (pri ulasku u rodnicu) s gornje strane kao nest naraslo-nabubrilo? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.05.2011. 17:25

Poštovana, teško mi je reći o čemu se radi na ulasku u rodnicu sa gornje strane. Možda je otok posljedica upale u rodnici. Za to se mora otići na ginekološki pregled.