Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ultrazvuk


Autor Poruka

mariam

12.01.2002. 19:49

Poštovana doktorice!
Evo sad sam već usedamnaestom tjednu trudnoce i zanima me gdje mogu obaviti pregled trodimenzionalnim ultrazvukom i koje sve mogućnosti nudi. Kada se moze utvrditi spol djeteta i kada moram opet ponoviti test senzibilizacije koji sam napravila u jedanaestom tjednu trudnoce. Puno pozdrava ! Hvala na odgovoru !
Mariam

Doc dr. sc. S. Kupešić

13.01.2002. 07:43

Poštovana,
Pregled trodimenzionalnim ultrazvukom možete učiniti u Klinici za ginekologiju i porodništvo uz prethodnu narudžbu na tel 01 37 12 109, te u Modernom medicinskom centru u Zagrebu, tel 01 46 55 906.
Njegove prednosti su bolji anatomski prikaz na temelju istodobne vizualizacije tri međusobno okomite ravnine, bolja mogućnost pregledavanja (prikaz većeg broja detalja) , te površinska rekonstrukcija. Test senzibilizacije se uobičajeno radi u svakom od tri tromjesečja, a njvažniji je onaj koji ćete učiniti između 32. i 36. tjedna trudnoće. Spol djeteta se može utvrditi sa 20 do 22 tjedna trudnoće u slučaju (za pregled) povoljnog položaja. Sva ostale , ranije pretpostavke nesigurne su čak i uz primjenu aparata veoma dobre rezolucije.