Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala jajnika???


Autor Poruka

zjevalica

11.03.2010. 10:35

Zdravo

S vremena na vrijeme imam blagi bol u predjelu desnog jajnika. Par puta sam zbog toga isla kod ginekologa i sve je bilo ok.
Opet mi se to javilo, pa sam opet otisla i vadila sam krv i dala urin na analizu.
Svi rezultati su u granicama normale, osim :
sedimentacija : nakon 1 sata iznosi 20 (a normalne vrijednosti od 4-12)
nakon 2 sata iznosi 42 (a normalne vrijednosti 12-24)
U urinu je nadjeno sljedece:
leukociti 6-8
epitel brojan
sluz malo
(nema eritrocita, kristala, bakterija ni soli)

Ultrazvuk mi je radjen i uredan je, a jucer me doktorica pregledala i nije nista nenormalno napipala.
Iz ovih rezultat i cinjenice da imam taj neki bol ja sam posumnjala na upalu jajnika, pa me zanima vase misljenje.
Nemam povisene temperature.

Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2010. 20:12

Poštovana!
S obzirom na perzistenciju boli preporučam učiniti obriske cerviksa. Upale jajnika i jajovoda mogu biti i blaže prirode tj.bez značajnih simptoma.

ciki11

24.08.2014. 02:15

Postovani,

Javila sam se vec jednom za upalu jajnika, ciste na oba jajnika, kasnila je menstruacija ali je stigla sa 8 dana zakasnjenja i juce se zavrsilo krvarenje. Pila sam pancef 400mg 10 dana zbog upale...ali danas sam ponovo osjetila bolove u lijevom jajniku (za lijevi je receno da je uvecan), a takodje me boli i u predjelu desnog bubrega. Da li moze biti da mi antibiotici nisu pomogli? S obzirom da su dosta jaki i da sam ih pila 10 dana, trebalo je proci od njih. Nisam zakazivala ultrazvuk jos uvijek, u toku ove nedjelje cu poci da provjerim o cemu se radi.

Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.08.2014. 19:50

Moguće je da upala još perzistira. Prema opisanom sugeriram krvnu sliku, crp, pregled urina, cervikalne briseve i urinokulturu.

ddd2

27.12.2015. 13:00

Postovani...ovako bila sam kod doktora opce prakse,imala sam bolove u stomaku i ledima.rekli su mi da je upala jajnika .,dobila sam antibiotik.pijeem ga vec 5 dana..sada me manj boli ali jutros mi je krenila vodenasta krv!dali je to normalno i sto bi moglo biti???hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2015. 19:35

Prema opisanom ne znam. Sugeriram pregled ginekologa. Ako je upala jajnika ne idete liječniku opće medicine.

tara1717

26.02.2016. 16:55

Poštovani,
imam 34.g., nisam rađala, već puna 2 mjeseca liječim upalu maternice i jajnika kod svog ginekologa i mirujem. Uzeo je papa test (još uvijek nije stigao), uzv pokazuje upalu.Na pilulama sam 10 god., nemam ciste niti nikakve probleme (osim stalnih gljivicnih infekcija). Popila sam već 4 kutije Klavocina sa medazolom, a sada već 4.kutija Novocefa sa Medazolom.Uz to pijem i Brufen 2x dnevno, prvi mjesec Macmiror vag., sada Rojazol. Poboljsanja su nikakva, bolovi i probadanje još su uvijek tu, a donji dio trbuha jako natečen. 1 dan mi bude dobro, pa tri dana loše i tako ukrug. Čim prestanem piti antib.na jedan dan, sve se vraća sutradan u bolovima. Moram napomenuti da sam radila KKS i urin koji je sterilan, krv i crp Ok, nema znakova upale. Molila sam ga da napravi cervikalne briseve, ali on kaže da je to nepotrebno i da je liječenje ovoga dugotrajno. Tražila sam i injekcije, kaže da ih nema.Pijem i Evin čaj za žene od Subana, ali nema rezultata. Da li dobivam odgovarajuću terapiju, koje pretrage biste mi vi sugerirali? I dokle smijem ovako s antibioticima jer ih sve teže i teže podnosim.Hvala Vam unaprijed na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.02.2016. 20:40

Nije mi jasno čemu toliko antibiotika. Sugeriram da napravite ca 125, i svakako cervikalne briseve i urinokulturu.