Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala rodnice


Autor Poruka

zabrinutaa

03.04.2011. 00:15

doktore, imam upalu rodnice več 3 tjedna. prvo sam kupila canesten vaginalete, nije mi pomogao.. onda sam išla ginekologici koja mi je dala medazol vaginalete.
bilo je oke 3 dana, a sad se upala vratila opet.. boli me i peče kod odnosa i vani. dali mogu nešto kupiti u ljekarni ili opet ginekologici? zašto mi ta upala ne prestaje?
pred 2 godine ista mi se stvar dogodila. kupila sam 3x canesten, nije pomogao, onda mi dala medazol, nije pomogao, a na kraju sam kupila neke vaginalete za ph rodnice, onda mi je upala prošla. ako možda znate kako se te vaginalete zovu, možete mi reči?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.04.2011. 14:25

Poštovana, probajte sa Lactogynom na usta, ili lokalno stavljati Vivag, ili Vagisan.

Lucy888

05.01.2012. 20:25

Poštovani,

zbog upale rodnice počela sam piti Medazol. No, zapravo me zanima treba li i partner otići na pregled i liječiti se? Nije primjetio nikakve simptome, no strah me je da dok se ne izliječim zbog njegovog neliječenja opet dobijem infekciju.
Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.01.2012. 21:50

Poštovana, bilo bi dobro da i on popije kuru Medazola, da se upala kod vas ne vraća prečesto.

bjonda

18.03.2012. 14:10

Poštovani,
kod prvog ginekološkog pregleda mi je utvrđena upala rodnice i vrata grlića maternice, no kako mi ginekologica nije radila PAPA test i briseve ne znam koja od bakterija mi je uzročnik upala? Iscjedak mi je pojačan, gust, bjelkaste do žutkaste boje i neugodnog intenzivnog mirisa. Terapija je sljedeća: arilin rapid (jedna kutija), azitromicin 500mg (dvije kutije) i medazol tablete 400mg (jedna kutija) te istovremeno liječenje partnera. Sada me zanima koje od navedenih tableta treba koristit partner, azitromicin ili medazol?? I da li vaginalete korisitim dva dana zaredom ili koristim jednu pa tek nakon nekoliko dana drugu?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.03.2012. 22:05

Poštovana, s obzirom na iscjedak neugodnog mirisa, mislim da se radi o bakterijskoj vaginozi. Terapija sasvim opravdana, azitromicin (Sumamed) jedno kutiju vi a jednu partner. Arilin uzimate dvije večeri za redom. Tijekom uzimanja antibiotika savjetujem da si kupite preparate za obnovu normalne flore rodnice, jer se radi o agresivnoj terapiji ( Vivag, Lactogyn vag. itd)
PAPA test će vam doktorica napraviti nakon završene terapije i saniranja upale.

bjonda

19.03.2012. 15:35

Poštovani,
još samo jedno pitanje. Da li se u slučaju ove upale azitromicin uzima jednom dnevno tokom 3 dana ili drugačije?
Hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.03.2012. 21:25

Poštovana tri dana uzimate po jednu dnevno od 500 mg. Dakle tri dana Sumameda. Također tri dan uzima i partner.

atina30

11.02.2013. 23:00

Poštovanje,

imam pitanje vezano za upalu. Bila sam pred mjesec dana na pregledu, uzeo mi je ginekolog papa test i danas me zvala sestra da mi je uocena upala rodnice. Nemam neke velike simptome (iscjedak,bolovi pri odnosu). Dosta sam sklona kandidi, i zna mi se javiti svaka 2 mjeseca. Citala sam da se kod nekih žena često vraća i da nema nekog konkretnog lijeka za to. Sad me zanima ako je upala rodnice možda vezana s tim,jer mi ovo ipak izgleda kao veći problem. Malo sam u strahu, da li se to može izliječit? I da li to izaziva neka veća bakterija možda. Imam partnera već duće vrijeme, ne koristimo zaštitu. Prije njega to nisam prakticirala ni s kim. Svaka informacija dobro bi došla za trnutnu situaciju.

Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.02.2013. 10:00

Poštovana, nađene su upalne promjene na papa testu. Većina žena nema smetnje jer je upala blaga.
Napravite cervikalne briseve da se vidi o čeumu se točno radi.

em1ca

21.02.2013. 15:55

Dobar dan doktore...
Imam jednu pitanje u vezi rodnice(vagine)..naime u kako svim literaturama stoji,da rodnica treba imati "nabore" sa unutrašnje strane ... ja ih nemam omg Imala sam prije...sada su nestali...sad me interesuje da li je to šta opasno .. i usljed čega nastaje.
l.p.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.02.2013. 16:40

Poštovana tko vam je rekao da vaš rodnica nije naborana? Ginekolog na pregledu ili to vi procijenjujete sama?
Svakako je nabranost izražena više kod djevojaka koje nisu rađale, a kod višerotki su ti nabori manje vidljivi ili ih nema.

em1ca

22.02.2013. 00:00

Dječko mi je rekao ... a i sama sam se uvjerila .. pod prstom je sve glatko ..

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.02.2013. 10:50

Otiđite na ginekološki pregled ds vam to kaže ginekolog a ne dečko, a ne vidim kod vas u čemu je problem.

mateaaaa

21.07.2013. 18:55

Dali smijem rodnicu mazati Nevenovom masti dok imam upalu??

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.07.2013. 19:40

Rodnicu baš i ne ali vanjsko spolovilo tj. stidnicu možete.

Necka_

16.01.2016. 19:05

prije dva dana sam posjetila ginekologa.rijec je o upali rodnice i koja je veoma jaka i imam ranicu ( doktorica je samo tako rekla nije rekla i gdje). dakle dijagnoza je upala rodnice.dobila sam medazol i polyginax vaginalete da ih koristim naizmjenicno i otapam u irigatoru te time ispirem rodnicu. posto ih svega ima 16 morala bih ispirati rodnicu 16 dana. nakon prva dva ispiranja ( jedan dan polyginax drugi medazol) osjetila sam nadutost u jajnicima i bol. da li je terapija ispravna i da li bih mogla prekinuti ovaj nacin terapije ili da nastavim sa ispiranjem? nakon terapije receno mi je da obavim papa test i bris.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.01.2016. 19:25

Nastavite prema uputama vaše ginekologice.

bbb1

24.07.2017. 10:40

Poštovani,
Imam problema sa stalnom upalom rodnice. Barem mislim da je to upala rodnice jer mi je tako prije ginekologinja rekla kada mi je bilo isto ovako Koristila sam razne vaginalete i tablete i ne znam jel bilo kakve koristi jer ja simptome i dalje osjecam. Imam dolje iritaciju,neugodnost pri spolnom odnosu,poslje mokrenja osjecam iritaciju isto i kao da nisam do kraja izmokrila,bol u donjem dijelu stomaka. To mi se i prije dogadalo i mislila sam da je prvo upala mjehura ali urin je bio uredan. Onda sam otisla kod ginekologinje i rekla mi je da imam blagu upalu i dala vaginalete i neke tablete. Upala je trenutno prisutna vise od mjesec dana pa se brinem da se nebi nesto pogorsalo. Trenutno moram cekati 15 dana da mi se napravi dopunsko osiguranje i tek onda mogu otici kod doktorice. Zanima me jel postoji nesto sto mogu kupiti u ljekarni bez recepta?

Ivo Balenović, dr. med.

25.07.2017. 21:15

Poštovana, u ljekarni možete uzeti neki od probiotika koji pomažu uspostavi normalne vaginalne flore (npr. Linex lady). Savjetovao bih da učinite cervikalne briseve i prekontrolirate razinu šećera u krvi.