Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala rodnice ili nešto drugo?


Autor Poruka

Lillie

17.01.2016. 13:30

Poštovani,

zadnja menstruacija bila je 21.12.2015. U međuvremenu, 28.12. sam oboljela od cistitisa, koji je trajao do unazad par dana. Pretpostavih kako će mi to utjecati na ovomjesečni ciklus, jer sam već iskusila ovakve situacije. Otprilike početkom ovoga tjedna sam počela osjećati nadutost u donjem dijelu trbuha, bol u jajnicima te obilan, rastezljiv i proziran iscjedak koji sam inače primjećivala u ovulaciji. No od jučer sam primjetila i bijeli gusti iscjedak, pomalo siraste strukture kada ga se protrlja među prstima, ali nemam nikakve bolove u rodnici niti svrbež niti neugodan miris. Jedino što mi miriše iznutra je rodnica i to po onom meni uobičajenom mirisu koji mene pomalo podsjeća na svježe meso, unutrašnjost vagine, ne znam kako opisati, no uvijek je takav i ne mogu reći da mi je drugačiji. Primjetila sam da se ta dva iscjetka nekako pomiješaju pa zna biti i gust, bjelkast i rastezljiv u isto vrijeme.

Mene sada zanima, je li ikako moguće da ja imam ikakvo gljivično oboljenje, a da ni ne znam da ga imam? S obzirom na opis iscjetka i sve ostalo. Ja pretpostavljam da sam u nešto kasnijoj ovulaciji zbog tog cistitisa i svega ostalog, no zanima me je li normalno imati ovakvu vrst iscjetka. Dosad su mi svi nalazi uvijek bili uredni, a i partneru također. O higijeni stvarno vodimo računa, a i nerijetko se mažem Canestenom, iz puke navike.

Također, gljivice sam imala jednom u životu i to mi je prenijela druga osoba prije jako puno godina. Manifestirale su se užasnim svrbežom, žarenjem u predjelu stidnih usana te žućkastobijelim zrnastim iscjetkom neugodna mirisa. Sada apsolutno ništa ne osjetim pa zato pitam sve ovo.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.01.2016. 20:15

Prema opisanom imate gljivični kolpitis. Sugeriram Canesten vaginalete kroz tri večeri a nakon toga LInex lady comfort 2x na tjedan.
Kolpitis je posljedica uzimanja antibiotika kod cistitisa.