Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureapl.


Autor Poruka

bloes

10.01.2007. 00:30

Poštovani!
Molim Vas za mišljenje povodom sljedećeg.U svibnju prošle godine imala sam inducir. pobačaj nakon nestanka otkucaja srca bebe u 18 tom tjednu trudnoće.PHD i citogenet. nalaz uredan.Na jesen počinjem s pretragama (UZV; papa, spolni hormoni, TSH, GUK, OGTT, fibrinogen, APTV, LAC, ACA, ANA, cervikalni aero i anaerobno, sve u redu), a poslije sam saznala za cervik. na klamid, miko i ureaplazme, i sad sedam mjeseci nakon pobačaja mi je nađena ureaplazma.Što Vi mislite je li mogla biti uzrok pobačaja s obzirom na to da je se može dugo imati a ja taj bris nikad nisam radila iako na PHD nalazu nema riječi o infekciji (leukoc. uredni takođe).Zahvaljujem na Vašem mišljenju i odvojenom vremenu.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

10.01.2007. 13:00

Poštovana,
na početku Vam izražavam svoje žaljenje zbog nemilog događaja. No, što se UU tiče izviješća o ulozi UU su još uvijek, u meni dostupnoj literaturi i kontaktima, kontradiktorna. Kako su svi drugi nalazi u redu, UU se može dodijeliti mogućnost sudjelovanja u ovakvom ishodu trudnoće, ali, na žalost, ostaje i veliki broj onih, koji na ovom stupnju razvoja medicinske znanosti, ostaju nepoznati. Savjet je da izliječite UU infekciju i s optimizmom gledate prema ishodu Vaših slijedećih trudnoća.
Lijep pozdrav.