Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Urinarna infekcija?


Autor Poruka

klapaucius99

01.04.2017. 21:05

Postovani,
Do sad nisam imala ovakvih problema. Naime, osecam svrab u predelu vulve i vagine (bilo je intenzivnije proteklih dana, sada gotovo nikako), pojacan iscedak koji mi deluje kao da bi mogao biti od kandide, ali ono sto me sada muci jeste peckanje pri mokrenju. Cak i nakon mokrenja osecam neki neprijatan osecaj. Promene u urinu ne osecam, ali cesce idem u wc. Imam stalnog partnera od oktobra, koji sigurno nema neku polno prenosivu bolest, medjutim prije 10ak dana probali smo analnu penetraciju nakon cega je ne razmisljajuci prebacio u vaginu. Da li moze biti da su neke bakterije presle pa sad ovo izazivaju, ili je urinarna infekcija? Citala sam simptome hlamidije i ostalih bolesti, uglavnom mi se na netu cine svi slicni, ali ne znam da li bi mogli da se ispolje posle toliko vremena (do sada nisam imala problema), osim sa povremenim svrabom i belim sirastim iscedkom. Hvala unapred na odgovoru... Sutra nosim urin na analizu, za pocetak to, pa cu da vidim sta i kako dalje.

Ivo Balenović, dr. med.

02.04.2017. 12:20

Poštovana,
prema simptomima koje navodite vjerojatno se radi o gljivičnoj infekciji koja se uspješno liječi antimikoticima. Nakon analize urina vidjet će se da li postoji infekcija mokraćnih puteva. Ukoliko simptomi budu potrajali preporučam da učinite cervikalne briseve.

klapaucius99

05.04.2017. 19:15

Postovani,
Nisam mogla da odnesem urin jer sam dobila menstruaciju. Ono sto mi je cudno jeste da me uglavnom samo ujutru, ne da pecka nego vise kao neki neprijatan osjecaj neposredno nakon mokrenja iznutra. Mokrim svakih 20ak min, ali ne znam vise da li je to od caja i vode ili uopsteno. Dakle taj osjecaj se smanjuje kako vise puta idem, a ujutru na prvo mokrenje je najintenzivniji. Da li mislite da ovo stanje moze da ceka da mi prodje ciklus pa da to odradim? Nije to nista intenzivno, niti mogu reci da me ometa u aktivnostima, stavise povremeno i zaboravim na to ali ipak pretpostavljam da treba da odnesem na kontrolu. Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

06.04.2017. 16:55

Poštovana,
nakon menstruacije provedite antimikotsku terapiju (Canesten) i odnesite urin na analizu. Ukoliko je u pitanju urinarna infekcija bit će potrebna i antibiotska terapija. Obzirom na učestalo mokrenje preporučio bih da odredite i visinu šećera u krvi.

leptirica007

07.04.2017. 11:05

Pozdrav.
Javila sam se gin zbog cestog mokrenja (stalno sam isla na wc.,mucila me svaka kap) i na redovni papa test.
Dg: Colpitis. Inf.tr.urinarii. Rekla mi je da imam i upale i gljivica,desni jajnik dosta uvecan.
TH: Geonistin vag uvece,Macmiror complex vag ujutro,Forteca 1-10dana.Po zavrsetku terapije vag Cicatridin. Za partnera Nistatin ungu,.
Stigao je i papa test u kojem pise
U materijalu dominiraju intermedijarne celije.
Superficijalne celije su rede .ali su brojne.
Ima endocervikalnih celija.
Neutrofili su retki.
Zakljucak:Reaktivne zapaljenske promjene.PAII.
Sto se tice mokrenja to je sam sve uredu.
Interesuje me samo vase misljenje o papa testu.

Ivo Balenović, dr. med.

07.04.2017. 22:10

Poštovana,
u papa testu nema abnormalnih stanica, niti promjena u smislu CIN-a, stoga je nalaz uredan. Postoje reaktivne promjene povezane s upalom za što ste dobili terapiju.