Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


usiljeni kondilomi i hpv


Autor Poruka

mirjana393

07.05.2012. 17:20

Pozdrav...Prije mjesec dana su mi otkrivena dva omanja usiljena kondiloma koja su kirurski odstranjena u ambulanti..Bila sam na kontroli i sve je u redu,odstranjeni su definitivno.Mene sada zanima što se može učiniti da se tako nešto ne ponovi..Posebice me zanima u vezi muškog partnera s kojim sam duže vrijeme..Da li možemo nastaviti spolne odnose bez kondoma jer pijem tablete ili su prijeko potrebni? Jer partner bi se htio liječiti od hpv-a ali nam nitko nije mogao reći točno kako ide cijela procedura...Stvar je u tome što su meni nalazi na visoko i nisko rizični hpv bili negativni! No rečeno mi je da kondilomi nastaju iskljucivo i samo od tog virusa,dakle bio je prisutan..Pa Vas samo molim da mi pojasnite ovo gore navedeno pitanje....Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.05.2012. 22:20

Poštovana, vi ste radili briseve vrata maternice na HPV, koji su negativni, što ne znači da na vanjskom spolovilu nemate HPV ( to jest kondilome)
Odlično je to što iste nemate na vratu maternice i po rodnici gdje se često mogu pronaći.
Dakle ako je kod Vas utvrđeno da nemate kondiloma, onda se smatrajte izliječenom.
Problem je dakako u partneru, jer on nije bio na pregledu. Savjetujem da se on javi kod dermatologa. Radi se peniskopija, dakle pregled penisa pod povećanjem.
Dakle za više detalja, konzultirajte dermatologa na našoj stranici.
Do tada odnosi sa zaštitom.