Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Utrogestan hormonski poremečaj ili?


Autor Poruka

Kolicka

20.02.2012. 22:25

Poštovani doktore,
evo već Vam se javljam treći puta zbog mojih problema,i zahvaljujem na svakom odgovoru i odvojenom vremenu za mene.Javila sam Vam se zadnji puta zbog smeđeg iscjetka koji je bio prisutan cjeli ciklus.Posjetila sam svog doktora kao što ste rekli,dobila sam utrogestan(vaginalno) kroz 10 dana,nakon zadnje doze utrogestana 5 dana dobila sam menzis.Nisam primjetila ništa neobično kod krvarenja,osim što sam tih 5 dana bila "izuzetno živčana",kad sam prokrvarila živčanost je nestala.Inače me u pms-u užasno bole dojke i nabreknu,sada nisu.Pošto ja već imam jednu trudnoću iza sebe,gdje su dojke odmah nabujale i bile bolne,mučnine trajale do 4 mj.,sad sam poprilično zbunjena,jer iscjedak je opet prisutan nakon menzis i pitam se da li je moguće da je riječ o trudnoći ili ...?Jedino uz iscjedak su priusutne mučnine,za koje neznam od čega potječu pošto imam žučni pjesak,molim Vas od čega taj smeđi iscjedak?
P.S. Inače je sve b.o.jer sam stalno pod kontrolom.

LP KOLIĆ

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.02.2012. 15:55

Poštovana, svakako napravite test na trudnoću. Ukoliko je sve ostalo uredno kod Vas i ako se ne radi o trudnoći, savjetujem da se naprave spolni hormoni, te hormoni štitnjače da se dobije bolji uvid u Vaš hormonski status.