Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Velika beba


Autor Poruka

237

04.06.2013. 21:20

Poštovani,
u 36. tjednu trudnoće sam. Na zadnjem uzv-u koji je bio sa 34 tjedna procjena bebine težine bila je 2700g i ginekolog mi je napomenuo da će beba sigurno biti teža od 4 kg. Zanima me jedna stvar; nalaz OGTT-a koji sam radila u 28. tjednu trudnoće bio je u granicama normale, 6,8. Ako sam u međuvremenu od tada do sada dobila šećer (a nekako vjerujem da jesam jer sam i u prvoj trudnoći imala pred kraj, beba je rođena sa 3800) koje posljedice mogu biti za dijete izuzev velike tjelesne težine? Naime gin. mi je rekao da više nećemo raditi OGTT, jer sam ga radila već dva puta, a ako sad i imam šećer da se ionako više ništa ne može jer je trudnoća već pri samom kraju. Malo mi je to čudna konstatacija pa me zanima vaše mišljenje, kakve posljedice mogu biti za dijete?
Unaprijed hvala na odgovoru, lijepi pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.06.2013. 21:40

Posljedice kod djeteta su naginjanje hipoglikemiji, nezrelost organskih sustava bez obzira na trajanje trudnoće,elektrolitska nestabilnost, mlohavost, problemi regulacije temperature, sklonost infekcijama itd.
Pitanje je više za pedijatra neonatologa.