Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vulvodinija?


Autor Poruka

sajka89

06.10.2017. 20:55

Postovani, koji su simptomi vulvodinije? Imam osecaj kao neko peckanje stalno dole u vagini, a kad opipam ne osecam nista. Nekad me pecka i po nogama, zelucu, a najvise po vagini. To vec traje skoro mesec dana od kad sam prezivela tezak psihicki sok i izgubila apetit. Od tada mi je to peckanje i kao da me nesto gilice. U septembru sam bila na uzv mater.i jajnika, sve bilo u redu. Onda sam radila urinokulturu, nije izolovano nista. Menstr.na 28. dana. Radila prosle godine briseve, sve bilo ok. Nemam odnose nikako. Ne znam da li moze ovo od samozadovoljavanja. Kod ginekologa sam zakazana za utorak. Nemam dole nikakav sekret, nikakav miris. Dr opste prakse posle stresa dala mi je da pijem ksalol.

Ivo Balenović, dr. med.

08.10.2017. 13:10

Poštovana, vulvodinija je bol koja se javlja u vanjskim spolnim organima žene, a može biti kronična ili se javlja pri kontaktu. Uzrok nije poznat ali se pretpostavlja da može biti uslijed oštečenja živaca ili abnormalne aktivnost hormonskih receptora na stanicama. Liječenje se sastoji u primjeni lidokaina lokalno i fizikalne terapije. Ponekad se stanje spontano popravi tijekom vremena.