Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u maternici i jajniku


Autor Poruka

mimi992

16.09.2013. 18:35

Poštovani,
već nekoliko mjeseci imam gusti žućkasti iscjedak neugodnog kiselog mirisa. U zadnje vrijeme je pojačan. Bila sam kod svoje ginekologice prije dva tjedna te mi je napravila ultrazvuk i rekla da je sve u redu. Uzela mi je bris rodnice za klamidiju iako imam stalnog partnera gotovo dvije godine i uvijek koristimo kondome. Nalaz je bio negativan te mi je dala dvije vaginalete Arlilin radip (metronidazol). Dva dana nakon primjene sve je bilo u redu, iscjetka nije bilo. Međutim nakon ta dva dana ponovno se pojavio u istoj količini kao i prije toga. Danas sam ponovno bila kod nje te mi je ponovno napravila ultrazvuk i rekla da je sve u redu s ginekološke strane i da kontroliram urin jer se vjerojatno radi o urinarnoj infekciji. Mene zanima da li je moguće da se ipak radi o genitalnoj infekciji pa s obzirom na to da iscjedak imam duže vrijeme da se bakterija toliko namnožila da ove dvije vaginalete nisu bile dovoljne? Ili se stvarno radi o urinarnoj infekciji iako nisam upoznata s time da se iscjedak, a naročito ovakav javlja kod urinarnih infekcija. Napominjem da me ništa ne peče dok mokrim. I imala sam bolove u donjem dijelu trbuha koji su nekad bili više lokalizirani na desnu,a nekad na lijevu stranu pa sam pretpostavila da se radi o jajnicima, a ne o mjehuru.
Unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.09.2013. 21:25

Savjetujem terapiju metronidazolom duže vrijem lokalno i na usta. Svakako bez terapije partnera neće biti rezultata.

jasminkaca

28.09.2013. 21:25

Poštovani,
Ovako vise manje imam redovite menstruacije unatoč tomu što imam ciste po jajnicima, Dolaze mi menstruacije skoro svaki put 28 dan ili 30 -i. Imam nezasticene odnose. I vec 2 i pol tjedna prije ocekivane menstracije ja imam uzasno bolne i povecane grudi, mucnice jutarnje, umor, zelju za hranom..Pomislila bih da mi je pms, ali obično ne biva tako rano,,te me najvise iznenađuje bl u maternici lagana, kao da se maternica siri i kao da imam mali uteg..te me zanima, jeli to mogući znak trudnoće?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.09.2013. 22:05

Nije znak trudnoće.

ana-split

05.11.2013. 09:40

Poštovani,
vec neko vrijeme imam jako blago probadanje u predjelu jajniku i to uglavnom oko 6 dana prije pocetka menstruacije. Malo prije toga sam bila na pregledu transvaginalnom sondom i ginekolog nije nista vidio. Sad me zanima, da li se na ultrazvuku uopce mogu vidjeti promjene tipa endometrioza, cista ili upala. Jer iako nemam neke posebne bolove, malo mi je cudno to blago probadanje. Nemam nikakve druge tegobe, menstruacija mi nije obilna, grcevi su u granici normale.
Hvala .

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.11.2013. 18:55

Naravno da se navedene stvari mogu i moraju vidjeti na ultrazvuku.
Možda smetnje uopće nisu ginekološke već mokraćne prirode, funkcionalni problemi crijeva itd.
Vaš slučaj zahtijeva daljnju opservaciju.

butterfly11

06.11.2013. 20:15

Poštovani, obavila sam pretrage hormona i ultrazvuka..
UTERUS JE: AVF,67,3X41,4X54,9MM.inhomogen
Imam 27 godina i na zadnjem ultrazvuku mi je doktorica rekla da imam policisticne jajnike tj.nalik na policisticne ?!
Do sada je bilo sve u redu, svaki mjesec dobijem menstruaciju i na svim ultrazvucima mi je bilo sve u redu, osim na ovom zadnjem, zbunjena sam i idem iduci tjedan kod svog ginekologa sa svim nalazima.. Hormoni su mi LH 12,50 FSH je 4,32,
17 beta estradiol-0,24 a ukupni testosteron 2,76.

Planiram bebu i ovo me sad jako zabrinulo.

Hvala unaprijed na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.11.2013. 02:30

Odgovorio sam vam, radi se o pcos-u.

nessye

06.03.2014. 09:20

Poštovani,
pred nešto više od tjedan dana pojavila mi se bol u lijevom jajniku. Međutim, to nije bila pretjerano jaka bol i nije bila stalno prisutna. Također, pojavio se i žućkast ljepljiv iscjedak. Nakon toga išla sam kod ginekologa i rekao mi je da imam blagu upalu rodnice te prepisao vaginalete Betadine. Nisam još uvijek počela s njima jer sutra trebam dobiti mjesečnicu, a ginekolog mi je preporučio da s uzimanjem počnem nakon toga. Međutim, ginekolog nije napravio ultrazvuk (pošto je to školski ginekolog) pa me brine da možda nemam i upalu jajnika jer me on i dalje boli. Zanima me da li je ta bol od upale rodnice ili je moguće da je upalom zahvaćen i jajnik. Unaprijed Vam hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.03.2014. 10:15

Moguća je i upala jajnika s obzirom da imate i iscjedak. Ako vas je pregledao, ustanovio je da se ne radi o upali jajnika.
Za to nije nužan uzv pregled. Navedene vaginalete možete koristiti i tijekom menstruacije.

ana123456789

04.07.2014. 16:20

Postovani,
nakon odnosa osjetila sam bol u jajnicima i ostro probadanje u anusu koje je trajalo cijelu noc, znate li o cemu se radi te da li se trebam obratiti svom ginekologu?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2014. 01:45

Sami ste odgovorili na pitanje.
Bol je posljedica grubljeg odnosa

ana s pitanjem

15.01.2015. 21:15

Postovani doktore, nedavno sam se bila javila u vezi blagog i jako tamnog trodnevnog krvarenja u sredini ciklusa. Jucer sam radila test i bio je negativan. Ginekologinja mi je rekla da je s jajnicima sve u redu, a da cemo papa raditi nakon menstruacije, koja jos nije dosla (zadnja je bila 16.12), ali posto sam pod ogromnim stresom ni ne cudi me iako se jos plasim i trudnoce..Osim sto mi men.sad vec kasni, zadnjih par dana imam lagane bolove kod pubicne kosti, te lagana probadanja u donjem dijelu stomaka sa oba dvije strane i donjem dijelu ledja, te vrtoglavice, pogotovo kad se uznemirim. Danas sam dobila rezultate krvi i urina. Krv je super, a kod urina su jedino leukociti poviseni (2-3, a normalno je 0-2) i stanice plocastog epitela povecane (8-10, a normala je 0-1). Zasad neznam nista drugo, sutra idem kod dr. Da li vam sve to ista govori i da li je trudnoca i dalje moguca, ta probadanja me zbunjuju, da li je moguce osjetiti ih vec nakon 2 tjedna od zaceca? Srdacan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.01.2015. 14:40

Bili ste na pregledu kod svoje doktorice. Ako ona kaže da je sve u redu onda se ne trebate brinuti.
Iz ovog nalaza urina ne može se nista izčitatit što bi ga povezalo uz trudnoću.

SanjaNika

23.03.2015. 01:25

Postovani, pred par meseci sam uradila papa test i vaginalni eho, na papu ja pokazalo upalu i candidu, a vaginalni eho je bio sasvim uredan. Pre 10 tak sam osetila velike bolove u jajnicima, koji nisu konstanti vec kao povremeno jako probadanje... Bila sam kod ginekologa, uradila sam eho, malo su povecani jajnici, i nasli su mi ureoplazmu na mikrobioloskom brisu. Zato sto sam prehladjena ginekolog mi je dao ciplofloxacine za upalu besike, canesten vaginalete zbog sekreta i vibramicin zbog bakterije. Zanima me dali je moguce da me jajnice bole zbog bakterije, i dali je to nesto ozbiljno???
Hvala unapred,
Sanja

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.03.2015. 18:10

Da moguće je i vjerovatno da se ista jače razmnožila i da ste imali upalu jajnika. Terapija je u redu no i partner se treba liječiti. NAkon 2-3 tjedna od terapije ponovite cervikalni bris.

love123

08.09.2015. 22:20

Poštovani, kasni mi menstruacija već 7 dana, imam jake bolove u jajnicima i maternici, nemam uopce apetita,jedva nesto mogu pojesti, imala sam 3,4 dana smedi iscjedak,a sada imam bijeli.Imala sam nezasticen spolni odnos 9.8 koji je trajao 2-3 minute. Takoder sam puno pod stresom.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.09.2015. 22:55

Ako vam kasni menstruacija a bili ste spolno aktivna, napravite test na trudnoću.

lucija2410

13.09.2015. 22:40

Postovani
U zadnjih dva tjedna osjecam neugodu i tezinu u djelu maternice, kao da se nesto guli unutra,nikad prije nisam to osjecala, te dok opipam jajnike jako su tvrdi, i jako sam naduta od pupka prema dole, zadnja menstruacija mi je bila 26.8.-31.8., koja je bila jako svijetla i jako slaba nasprem opcenitih. Napravila sam test za trudnocu koji je bio negativan, iscjedak mi je zuckast, a cim mi se malo napuni mjehur, odmah se napuse, to bi mogla razumjet da je mala upala mjehura, al sto se tice maternice i jajnika ne razumijem. Unaprijed hvala na odgovoru happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.09.2015. 23:05

Ono što vi pipati izvana preko trbuha sigurno nije maternica a vjerovatno ni jajnici. Teško mi je na osnovu iznesenog reći u čemu je vaš problem i da li uopće imate ginekolološki problem. Sugeriram UZV pregled za početak.