Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li sam trudna?


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2011. 17:30

Poštovana, niste trudni.
Uzrok izostanka menstruacije je druge naravi.

a.a2

04.03.2011. 00:27

prvi put sam imala spolni odnos sa deckom... da li je normalno da mi kasni... za sad mi kasni 2 dana... koristili smo zastitu i nije svrsio u meni... bojim se da tjekom odnosa kondom nije puko i iscurila sperma... inace osjecam neku bol medu jajnicima... sto bi to moglo biti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2011. 23:40

Niste trudna. "Bol u jajnicima" vjerovatno je predznak nadolazeće menstruacije.

Nestrpljiva :D

05.04.2011. 13:00

zadnju menstruaciju imala sam 19.03 ...vec par dana me prati bol u trbuhu kao kad trebam dobiti stvari..osjecam se bas kao kad trebam dobit, takoder me prati mucnina ... ako napravim test na trudnocu sutra ujutro dali bi mi on mogao pokazati tocno??? hvalaaa

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.04.2011. 16:55

Poštovana, test na trudnoću iz urina možete najranije napraviti oko 20.4.Prije neće biti pouzdan niti vjerodostojan.

zyllia

16.07.2011. 03:26

Poštovani doktore,

vrlo sam zabrinuta. Nikako ne bih htjela ostati trudna. Imala sam nezaštićeni spolni odnos 15.6. i dečko je ejakulirao u mene(dan prije nego sam dobila menstruaciju).Dakle,dobila sam je 16.6. Također,imali smo dva nezaštićena spolna odnosa 21.6.,no on nije ejakulirao u mene. Menstruacijski ciklusi nisu mi redoviti,no uvijek su dugi 30 dana ili većinom još duži,čak 47 dana. Trenutno još ne znam hoću li dobiti menstruaciju ili ne,no zabrinjava me što sam 12. i 13. 7. imala smeđe-roskasti iscjedak te sam čitajući članke internetu primijetila da bi to mogao biti implantacijski iscjedak.Ili pak se on već ranije trebao dogoditi?Danas sam bila kod ginekologinje i rekla joj za to.Rekla sam da takav smeđi iscjedak imam samo prije menstruacije i nekoliko dana nakon nje pa me zato i brine. Dok joj nisam rekla da sumnjam na trudnoću,ona nije ni pomislila na to i rekla je da je to normalno ako sam možda imala ovulaciju.Zanima me Vaše cijenjeno mišljenje.

Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.07.2011. 13:30

Poštovana, u dane kad ste imali odnose nikako ne možete ostati trudna.
Savjetujem da se bolje zaštitite ako ne želite trudnoću.

kokobolo

16.07.2011. 14:45

postovani jeli rano ztakljucivat dali sam trudna jer imam i upalu jajnika i zavaljenu maternicu jutros sam samo osjetila da mi je prevruce i da imam uzasne bolove podnu stomaka bradavice su mi samo malo potamnile i vene su se pomalo pocele ukazivat jeli moguce da sam trudna nakon onoga sto sam radila sa maramicama mucnine nikake nemam samo od jutros imam vrtoglavicu i kad ustanem zavrtoglava mi se i mrak mi pada na oci ali bolovi po dnu stomaka nisu prestali jeli moguce da sam ostala trudna hvala vam najljepsa

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.07.2011. 17:35

Poštovana, odgovorio sam Vam. Simptome koje navodite nisu povezani sa možebitnom trudnoćom. Test napravite kad sam Vam rekao.

cempres13

17.07.2011. 14:10

imala sam nezaštićen odnos 5. dan menstruacije. Ciklus mi je uvijek redovit, 28. dana, a decko nije ejakulirao u mene..sad je 14 dan ciklusa i osjecam bol u jajnicima i ledima.. je li moguce da sam trudna ili su to znakovi ovulacije?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.07.2011. 16:25

Poštovana, znakovi ovulacije. Niste trudna.

lukoil

19.07.2011. 12:15

hmm..ne znam kako da počnem..
dobar dan..
imam 18godina..naime tek od jučer..zadnju menstruaciju sam imala 18.6 i trebala sam imati sada 16.7, ali nisam dobila
pa mislim da je to zbog odnosa sa partnerom..koristili smo zaštitu i sve je bilo u redu, ali menstruacije nema pa me jako strah i zanima me znači li to baš ono najgore ili je to samo lažna uzbuna..trebam li napraviti test ili otići ginekologu..unaprijed hvala..

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.07.2011. 16:35

Poštovana, ako ste sigurni u zaštitu ne mislim da bi se trebali zabrinuti. Savjetujem da pričekate menstruaciju koja će Vam doći do vikenda.
Ukoliko ista ne dođe, savjetujem test na trudnoću u ponedjeljak. Mnogi su uzroci izostanka menstruacije, ako isklučimo trudnoću.

lukoil

19.07.2011. 19:10

hvala vam puno na odgovoru.. happy)

love3522

29.07.2011. 12:55

Dakle, imam jedan problem. Imam stvarno redovitu menstruaciju koja se javlja svakih 38 dana. Problem je što sam par dana prije ove koja je trebala doći 14.7 prilikom samozadovoljavanja doživila pucanje himena nakon kojeg se pojavila tamna jako slaba krv koja bi se tijekom dana pojavljivala povremeno, zatim dva dana nakon gušća i svijetlija konstantno koja je i izgledala kao menstruacija i opet slabija i sve skupa je trajalo 6 dana. Nakon svega toga imala sam zaštićene spolne odnose 21. i 22. ali nismo sigurni da li je kondom možda puknuo iako moj partner nijednom nije svršio u mene. Trenutno sada imam već nekoliko dana učestalo mokrenje i lagano peckanje uz promijenu mirisa urina i bol u donjem dijelu trbuha. Što se tiče ostalih simptoma glavobolja i lagana vrtoglavica, ali nju sam imala i ranije zbog nekih zdravstvenih problema. Dakle moja su pitanja da li bi se trebala zabrinuti zbog moguće trudnoće...tj. da li je ono uopće bila menstruacija koja se tako čudno poklopila sa svime? Otići ću kod ginekologa za nekih tjedan-dva, ali bi željela Vaše mišljenje i neki savjet da se smirim. Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.07.2011. 19:00

Pečenje kod mokrenja, miris urina, dizurične smenje karakteristične su za upalu mjehura pa savjetujem da se javite liječniku opće medicine da Vam ordinira terapiju za upalu mjehura.
Mislim da se radilo kod Vas o menstruaciji. Ne mislim da ste trudna pogotovo ako ste imali odnos uz zaštiti i nije došlo do ejakulacije.
Treća stvar koja mi je najviše čudna kod Vas je ciklus na 38 dana. Smatram to predugim ciklusom i savjetujem UZV pregled da se uvidi status vaših jajnika.
Normalan menstrualni ciklus je u okvirima od 22 do 35 dana. Ovo vaše spada u oligomenoreju. Svakako se javite na pregled.

barb10

29.07.2011. 19:00

mislim da sam zaboravila napomenuti da me peče za vrijeme mokrenja i nakon mokrenja, te da me vanjsko spolovilo većim dijelom dana neugodno svrbi.. također me probada u bubrezima...i češće mokrim.. i totalno sam zbunjena.. pomozite..

barb10

29.07.2011. 19:00

Poštovani,

prije 17 dana sam imala spolni odnos s dečkom i on je svršio u mene, no ja pijem logest već 7 mjeseci i taj dan, nekoliko sati prije odnosa, sam popila prvu tabletu iz 7. kutijice.. i za vrijeme spolnog odnosa dečku je puknula kožica na glaviću i on je krvario i u mene i nakon odnosa,.. ja sam par sati nakon toga završila na hitnoj jer su me srce i želudac probadali, i rekli su mi da je upala mjehura, jer sam vadila krv i urin..
a i sada osjećam strašnu nadutost, i imam gubitak apetita... nemam zatvor ni pojačani iscjedak,..
imala sam problema sa cistama pa mi je prije 5 godina odstranjen cijeli desni jajnik,..
kod ginekologa idem u utorak,..ali ne mogu dočekati..pa vas molim da mi pomognete!!!

prije tjedan dana sam radila test za trudnoću i bio je nagativan..

simtomi mi odgovaraju i tumoru jajnika i cisti, klamidiji,..... a i povijest bolesti u obitelji po trom pitanju mi je dovoljno jaka da sumnjam na tumor ili ponovnu cistu..

molim vas, pomozite!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.07.2011. 20:20

Poštovana, da razjasnimo prvu stvar. Redovito uzimate kontraceptive i nikako niste trudna.
Napisali ste mi previše konfuznih podataka tako da Vam ne mogu konkretnije ogovoriti.
S obzirom na smetnje kod mokrenja i pečenje te projekciju boli prema lumbalno predmnijevam da se radi o mokraćnoj infekciji te savjetujem da se javite liječniku opće medicine. Za svrbež izvana savjetujem mazanje antimikotskom kremom(npr. Canesten )kroz nekoliko dana

barb10

30.07.2011. 17:40

hvala na odgovoru, ...

ja se ispričavam na nabacanim podacima..

bila sam kod doktora opće prakse i sa urinom je sve u najboljem redu.. te me doktor uputio na ginekološki pregled, da bi otkrili uzrok bolova..

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 99
Naprijed