Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Duphaston (nisam popila terapiju do kraja)


Autor Poruka

Marija Magdalena

08.10.2014. 16:05

Postovani Doktore,

uspela sam da saniram bakterije i gljivice, kontrolni bris nije izolovao nista od toga, posto sam promenila ginekologa danas je ponovo uzet bris i nadam se dobrim rezultatima. Nalaz ultra zvuka i kolposkopije je takodje uredan.

No, sada imam drugi problem i zamolila bih Vas da me posavetujete u vezi toga.

Elem, moja prva trudnoca je prosla skroz skolski bez ikakvih problema 2008 sam rodila zdravog decaka.

2011 sam imala problema sa kamenom u bubregu koji je krenuo zapusio mi kanal napravio opsti haos, dobila sam apsces bubrega. lezala mesec i po dana u bolnici imala dve hiruske intervencije prvu gde su mi stavili sondu od bubrega do besike i drugu intervenciju kada su razbijali kamen.

Posle prve intervencije, i mesec i po dana lezanja u bolnici dosla je plucna embolija tada je ct pokazao da je krv pocela da se zgrusava, to su bile sitne kuglice koje bi vremenom prerasle u tromb ali srecom otkriveno je odmah i posle jednomesecne terapije ovim injekcijama, http://www.patentdocs.typepad.com...ncategorized/2008/05/26/lovenox.jpeg kontrolni ct je pokazao da je sve u redu. 2012 ponovo sam uradila ct koji je takodje bio ok.

Sada tri godine posle svih tih problema ja zelim jos jednu trudnocu, ali moj lekar kaze da bih tokom cele trudnoce i sest nedelja nakon porodjaja morala da uzimam lek za razredjivanje krvi,(mislim u obliku injekcija) zbog prethodne plucne embolije bez obzira sto ona nije bila vezana za trudnocu.

Ja zelim cuti i Vase misljenje da li je taj lek neophodan? Da li moze negativno uticati na bebu? Da li uopste smem da se upustim u trudnocu posle problema koje sam imala?

Hvala unapred
Srdacan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.10.2014. 19:05

Nije štetan za vaše dijete, savjetujem da svakako poslušate svog ginekologa.