Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnenje menstruacija


Autor Poruka

Prespana

16.03.2018. 16:10

Evo opet ja,,☺.imala sam ciklus 14 feb.6mart doso mi neki sukrvav iscedak vrlo malo i bilo je 4 dana kad se obrisem toaletom i vrlo vrlo malo na vesu.Ja sam u perumenopauzi , zadnji 6_7 meseci to sam resavala primoluutom i onda dva tri meseci okej pa opet tako.Kad mi kasnilo endometrijum je bio zadebljen a po primoluta normalan....Sad na pregledu nakon ovaj sukrvav iscedak endometrij i cesta na levom jajniku (mala) folikularna.Dokt mi kaze da nece da mi da primoluta zasto proslih dva puta kad sam pila imala sam sve moguce nus pojave a bol u venama je bio stvarno jak .Imam varikozne vene na obe noge.Transfuziolog mi jereko da ne pijem hormone i ranije.I sad mi je rekla da cekam do maja da ako ne dobijem i ako se zadeblja endometrij poslace me na kiretazu .Pa kad se kiretira neki period ne bi bilo problema.Sta ako redovno se zadebljue kako sto je vec bilo dva puta ,svaki put cu raditi kiretazu kad nesmem primolut .,

Ivo Balenović, dr. med.

17.03.2018. 09:50

Poštovana, budući da ste u perimenopauzi, problemi koje navodite su očekivani. Nekada je najbolje učiniti kiretažu. Kada uđete u menopauzu jajnici će prestati s lučenjem hormona tako da se endometrij više neće zadebljavati, pa neće biti potrebe za uzimanjm terapije, a niti za kiretažom.

Prespana

12.04.2018. 10:00

Posto Sam u perimenopauzi zadnji 10 meseci imam te varijacije u ciklus te ima,te nema Prosli ciklus skoro I da nije bio kao ciklus neki sukrvav iscedak samo na papiru 3_4 dana Bila Sam na pregled ,dok kaze da je endometrijum u redu(zato sto dva put Sam imala zadebljen endometrij I to Sam resila primolutom) I da I'ma neka mala folikularna cista Dok kaze cekacemo cuklus da dodje I ako se opet zadebljen endometrij kiretaza,necemo hormone;Doso je ciklus ,ali ovaj put dva dana sukrvav iscedak,tri dana ciklus normalan I opet sukrvav iscedak Koji jos traje ,tamam mislis da vise nece, ono opet na toalet papiru Evo 10-11 dana of pocetka ciklus Hormone ne pijem jer imam sve nus pojave smetaju mi na vene dok mi je zabranila da ih pijem. E sad jel I'ma mesta za brigu ?dok nije mi tu. I koliko moze da se ceka?

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2018. 12:40

Sve što opisujete je normalna pojava kod žena u perimenopauzi. Nema razloga za brigu, niti za žurbu. Pričekajte Vašeg liječnika i ukoliko bude potrebno odlučit će se na kiretažu.

Prespana

13.04.2018. 17:05

Vase mislenje o prirodni progesteronsku kremu koliko moze da pomogne u resavanju disbalans hornmona,s tim da nema nus pojave za razliku of sintetski progesteron?Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2018. 23:30

Možete pokušati, samo ponekad progeteron nije dovoljan da riješi zadebljan endometrij.