Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje nakon spolnog odnosa


Autor Poruka

ivana199015

19.10.2016. 00:40

Poštovani, tijekom vikenda (15./16.10)sam s dečkom imala nekoliko spolnih odnosa. Pomalo grubljih. U jednim trenutku sam osjetila dosta jaku bol, stali smo i bilo je u redu kasnije. Koristim Naelia kontracepcijske pilule, treća kutija. Menstruaciju sam imala zadnju 07.10.
Međutim, dan i pol nakon, tj u noći na utorak prilikom mokrenja mi se pojavila krv, ne kao menstruacijska, već svjetlija i rjeđa. Tokom dana u utorak povremeno smeđa krv ali i ova svjetlija. A navečer evo opet ta svjetlij krv. Ne istječe cijelo vrijeme, nego u malo većoj količini nakon ili tijekom nužde.
Dali je povezano s tim grubljim odnosima, iako ne patim od suhoće? Ili bi moglo biti nešto drugo u pitanju, dali da pričekam ili da se javim ginekologu?
Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.10.2016. 09:50

Ne trebate se javiti na pregled za sada. moguće je krvarenje iz ozljede vanjskog spolovila ili rodnice tijekom odnosa, ili probojno krvarenje zbog uzimanja pilula.
Apstinirajte od odnosa nekoliko dana.

ivana199015

22.10.2016. 23:50

Poštovani,
Javljam se ponovno u vezi krvarenja nakon odnosa. Nakon sedmodnevne pauze od odnosa, imala sam odnos s dečkom. Polagan. I odmah nakon odlaska u toalet mi je krenula krv. Ponovno ne osjećam nikakvu bol. Niti sam je osjetila tijekom odnosa.
Molim Vas za savjet, dali da se sada ipak javim ginekologu i odem na pregled ili da uzmemo dužu pauzu od odnosa? I šzo bi mogao biti uzrok krvarenju?
Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.10.2016. 19:50

Odgovorio sam vam što je najčešći uzrok, no svakako se javite na pregled .

Maja2910

29.10.2016. 10:35

Poštovani,sinoć i jutros sam imala spolni odnos posle 3. godine,kasnije sam primetila krvi na krevetu a kasnije i na gaćicama,jel treba da se brinem? Hvala unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.10.2016. 19:05

Vjerovatno je od odnosa. Možda je došlo do ozljeda vanjskog spolovila ili rodnice tijekom odnosa. Apstinirajte nekoliko dana. Ako krvarenje bude jače i ne staje javite se na ginekologiju.

aaa1

14.12.2016. 17:55

Postovani,
Primjetila sam poslje spolnoga odnosa da sam krvarila al u jako malim kolicinama. Krv je bila jako svjetle boje i nije bilo nista obilno nego sam primjetila kada sam se obrisala. Menstruacija mi je zavrsila prije tjedan dana a kasnila je mjesec dana. Imam stalnu prisutnu bol u donjem dijelu stomaka tocnije kod jajnika u toj ravnini. Bila sam na ginekoloskom pregledu prije 3 mjeseca zbog bolova u donjem dijelu stomaka ali je sve bilo uredu. Nakon mokrenja osjecam nekakvu nelagodu i iritaciju kao kada sam imala upale mjehura. Zanima me od cega bi to moglo biti. Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.12.2016. 23:45

Vjerovatno od odnosa. Apstinirajte nekoliko dana.

Medeenaa

16.12.2016. 09:45

Poštovanje, prije par mjeseci sam stupila u odnos i sve je bilo uredu.Medjutim,zadnjih par puta smo koristili kondom i poslije tog mi je bilo krvi,i onda smedji iscjedan,a bez kondoma je sve uredu.Kad sam bila kod ginekologa,rekao mi je da imam lijene jajnike,i menstruacija mi je svakid 30-45 dana.Da li ima razloga za brigu,i da li je kondom sigurna zastita.Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2016. 10:30

Sigurna je ako se pravilno primjenjuje. Krvarenje je vjerovatno posljedica iritacije od kondoma. Koritite lubrikante.

barbbb

18.12.2016. 02:05

Pozdrav,

Nedavno smo decko i ja nakon spolnog odnosa primjetili da je za vrijeme spolnog odnosa bilo krvarenje, skroz lagano, na zastiti smo primjetili tragove krvi. Tada sam to pripisala menstruaciji koja je zavrsila par dana prije. Jucer nakon odnosa ponovno smo primjetili lagano krvarenje. I danas ujutro na rublju mi je bila nekakva sukrvica, odnosno krvava sluz.. sto bi to moglo biti?? Naime prije tjedan dana sam bila kod ginekologa i lijecnica mi je nakon ultrazvuka rekla da je zasada sve okej, cekam rezultate papa testa. Naime, to je bio redovan pregled, nisam spomenula sukrvicu jer je do tada bila samo jednom. Imam li razloga za brigu? Ponekad me muci sto prerano gubim vlaznost, moze li to biti razlog? Moram napumenuti da sam i prije god dana imala vaginalni herpes, u vrijeme kada nisam bila spolno aktivna.. Postoji li povezanost?? Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.12.2016. 18:15

Radi se vjerovatno o ozljedi vanjskog spolovila ili rodnice tijekom odnosa. Sugeriram da apstinirate od odnosa par dana.

amatkovic

20.12.2016. 12:15

Poštovani,

Prije 5 mjeseci sam prestala piti yaz pilule te imam ne redovitu menstruaciju gdje mi ciklus zna trajati i do 40-tak dana.

Zadnju menstruaciju sam imala prije 2 tjedna, 5.12. te sam u petak 16.12 imala odnos sa deckom. Od kada sam prestala piti pilule nisam imala nikakav seksualni odnost. Problem je u tome sto smo imali odnos bez ikakve zaštite, decko nije svrsio u mene ali je svejedno razlog za brigu, a ja sam jucer 19.12. dobila krvarenje. Posto nemam redovite cikluse ne znam o cemu se tocno radi, jesam li mozda trudna? Dali je moguce tako rano vec dobiti krvarenje? Moze li biti razlog taj posto nisam dugo stupila u odnos pa se radi o necemu drugome?

Zahvaljujem,
Antonija

amatkovic

20.12.2016. 12:30

Pardon za dupli post, ali samo da se nadodam na svoj post iznad.

Krivo sam se izrazila;
U subotu, 17.12. oko 7 ujutro sam imala odnos a ne u petak, sa time da mi decko nije svrsio u mene. tj. nije uopce svrsio.
A krvarenje sam primjetila tek jucer (19.12) oko 22 sata, mozda je dosla taj dan ali sam radila do 8 navecer te tek oko 10 sati navecer dosla doma.

Zahvaljujem,
Antonija

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.12.2016. 18:10

Niste trudna, možda je periovulacijsko krvarenje ili krvarenje od ozljede rodnice ili vanjskog spolovila tijekom odnosa,

benisima94

26.12.2016. 01:05

Postovani,

Prije nekoliko dana sam imala spolni odnos s mužem nakon kojeg sam primjetila lagano krvarenje koje je trajalo par dana ali u malim kolicinama. Danas smo opet imali odnos nakon cega sam opet prokrvarila ali ovog puta obilno. Nije se radilo u grubljem odnosu. Inace imam neredovite cikluse koji u prosjeku traju oko 45 dana. Zanima me o cemu se moze radit?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.12.2016. 18:30

Možda se radi o upali, kontaktnom krvarenju iz ranice na vratu maternice, možda kakvoj cisti, krvarenju iz ev. polipa i sl.
Svakako sugeriram pregled i UZV, kao i PAPA test.

malamaja86

31.03.2017. 22:05

Poštovani, sinoć sam imala odnos posle 3 godine. Brzo sam gubila vlažnost i odnos mi je većim dijelom bio bolan. Kad sam došla kući još uvijek sam osjećala bol i primjetila malo krvi ružicaste boje kad sam se obrisala. Ujutru je istio bilo malo krvi kad sam se obrisala, ali više nije bilo bola. Više nisam imala ni krvi ni bola. Da li je to razlog za brigu? Menstruaciju trebam dobit za 4-5 dana. Nemam bolne ni obimne menstruacije. Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

01.04.2017. 09:50

Poštovana,
radi se o kontaktnom krvarenju nakon odnosa. Najvjerojatnije je došlo do blažeg oštećenja sluznice i nema razloga za brigu. Ukoliko bi se krvarenje ponavljalo preporučam pregled, papa test i briseve jer se kontaktno krvarenje može dešavati kod displazije (ranice) vrata maternice, klamidijskih i ostalih bakterijskih infekcija, polipa vrata maternice, endometriozi...

Nina1524

02.05.2017. 11:05

Postovani,

Imala sam zasticen, grublji seksualni odnos sa deckom prije 3 dana 2 puta za redom (isao je do kraja). Ovo mi je bio 4 seksualni odnos. Ono sto me je zabrinulo jeste krvarenje koje sam primjetila slijedece jutro, nije bilo bolno niti previse obilno. Traje vec 2 dana, u nekim trenucima krv je svijetle boje, a nekada potpuno tamna. Zanima me da li je moguce da sam trudna iako nije svrsio u mene i koristili smo kondome svo vrijeme? Ili je to zbog toga sto nisam bila dovoljno vlazna? Kada sam bila na pregledu doktorica mi je rekla da sam jos uvijek 'uska'. Da li imam razloga za brigu i da li je neophodan pregled?
Hvala.