Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje nakon spolnog odnosa


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2017. 17:00

Poštovana,
vjerojatno se radi o kontaktnom krvarenju nakon odnosa. Moguće je da je došlo do ozlijede rodničke sluznice. Krvarenje sigurno nije povezano s mogućom trudnoćom. Ukoliko bi se krvarenja ponavljala svakako učinite pregled.

d_e_a17

07.05.2017. 11:40

Dobar dan! Trudna sam. 8+4tt. Jutros sam imala odnos sa suprugom, te se nakon toga pojavila svjeza krv, ne curi toliko da bi bilo na ulosku nego samo kad se obrisem. 2h nakon toga nema vise nicega. Da li da pricekam sutra pregled koji imam zakazan posto je prestalo ili bi morala na hitnu? Unaprijed hvala, lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

07.05.2017. 22:50

Poštovana,
nema potrebe da idete na hitnu zbog tako oskudnog krvarenja. To se često dešava u ranoj trudnoći.

svire

03.07.2017. 22:55

postovani, 1. jula sam imala odnos, a dan pre toga mi je bio i poslednji dan menstruacije, tacnije nije bilo vise sukrvice, odnos je bio bez kondoma, ali je nije doslo do svrsavanja u rodnici, vec je tek desetak minuta kasnije masturbiranjem doslo do svrsavanja,i da napomenem NIJE bio opetovan odnos. medjutim danas 3. jul, imam braonkast sekret,.od cega to moze biti?i kako tek posle par dana?(jos jednom mi se desilo tako i trajalo dva dana) inace imam ranicu na grlicu, a papa test sam radila pre tri nedelje i rezultat mi je 2 grupa.a mesec dana pre toga sam koristila macmirror vaginalete zbog upale neke, da li je moguce da sam povratila tu upalu nezasticenim odnosom?mozda od dubljeg prodiranja pa da je tako zakacio ranicu i upalio nekom svojom bakterijom mozda? hvala unapred na odgovoru, jer do zakazivanja u zdravstvenom centru prodje i po mesec dana

Ivo Balenović, dr. med.

04.07.2017. 13:45

Poštovana, moguće de je sukrvica zbog mehaničke ozlijede prilikom odnosa. Nema razloga za brigu.

ivanna9

21.07.2017. 19:55

Pozdrav!
Uzimam kontracepcijske pilule, menstruacija mi dolazi točno na vrijeme i traje 4 dana. Često (i jedino) nakon prvog odnosa - ako isti bude u roku 1-2 dana poslije menstruacije, prokrvarim. Nakon toga, sve bude u redu, ne krvarim i ništa me ne boli, pa me zanima zašto mi se to događa? Npr. od jučer ujutro nemam više menstruaciju, danas popodne sam imala odnos nakon kojeg sam malo krvarila, i sada je sve u redu; sigurna sam da nije do menstruacije koja još nije završila, jer da nisam imala odnos još par dana, ne bi bilo ni krvarenja.
Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

22.07.2017. 12:05

Poštovana, radi se o kontaktnom krvarenju nakon odnosa. Preporučam pregled i papa test. Moguće da se radi o tzv. 'ranici' na vratu maternice. 'Ranica' nije patološki proces nego samo mjesto gdje jedna vrsta stanica (cilindričnih) prelazi iz maternične šupljine na vrat maternice (gdje su inače pločaste stanice) i može uzrokovati pojačan iscjedak ili krvarenje.

luc357

15.10.2017. 13:00

Postovanje,
prijem kontracepcijske pilule vec duze vrijeme, uzimam ih pravilo i redovno. Sinoc sam imala spolni odnos tijekom kojeg je decko ejakulirao u mene. Seks je bio malo grublji i nakon odnosa sam primjerila jako lagano krvarenje. Danas ujutro krvarenje je bilo puno jace, dosta svijetle crvene boje. Htjela bi napomenuti da mi je lijecnica prije 9 mjeseci utvrdila da imam male polipe na maternici. Je li moguce da je tijekom odnosa doslo do ostecenja polipa pa zato krvarim, ili je u pitanju potencijalna mogucnost trudnoce, s obzirom na ejakulaciju?

Ivo Balenović, dr. med.

16.10.2017. 16:45

Poštovana, obzirom da uzimate kontracepcijske pilule nije moguće da se radi o trudnoći. Krvarenje je najvjerojatnije kontaktno, tj. posljedica spolnog odnosa i oštećenja sluznice. Ukoliko se polipi koji su vam dijagnosticirani nalaze na vratu maternice moguće je da su oni uzrok krvarenju.

Bla1234

18.10.2017. 08:18

Postovani,
Jucer sam imala nezasticeni spolni odnos, decko i ja smo donekle sigurni da nije svrsio u mene, ali danas cijeli dan kada obavim malu nuzdu imam obilno krvarenje, menstruaciju bih trebala dobiti za tjedan dana... zanima me sto bi to moglo biti i je li mozda povezano s tim sto imam policisticne jajnike pa da mi je menstruacija mozda uranila?

Ivo Balenović, dr. med.

19.10.2017. 17:10

Poštovana, moguće da je menstruacija uranila, ali krvarenje može biti kontaktno - zbog oštećenja sluznice prilikom spolnog odnosa.

b011r012d013o014

13.11.2017. 13:00

Poštovani! 22 dana ciklusa primjetila sam.lagano.krvarenje .dan prije imala sam.odnos koji i nije bio baš ugodan..naime krvarenje primjetim samo na papiru posije brisanja jer ništa ne curi..uložak je čist
Nikakvih bolova nema a trebam za nekoliko dana i dobit menstruaciju..sad kad idem obavljati nuždu vidim na dnu školjka kao nekakvi ugrusci sitni..to traje već nekoliko dana pa molim savjet..imam 42 godine

Ivo Balenović, dr. med.

13.11.2017. 21:30

Poštovana, savjetujem ginekološki pregled i to što prije. Jedino tako se može ustanoviti razlog krvarenja.

Anilokin135135

17.06.2020. 10:30

Poštovani,
Menstruacija mi inače traje 5-6 dana, naime jučer mi je trebao biti zadnji dan i tokom dana sam imala sukrvav iscjedak. Tu večer sam imala zaštićeni spolni odnos s partnerom. Tokom spolnog odnosa sam osjećala peckanje i žarenje pri ulazu u vaginu koje bi se smirilo nakon prekida odnosa. Drugo jutro, tj jutros, sam primjetila obilnije krvarenje.
Dijagnosticirana sam sa kroničnom upalom jajovoda kojeg operativno idem vaditi krajem sedmog mjeseca i zadnji PAPA test nije bio dobar, ima tragove CIN I koji je povezan s HPV-om. Briseve idem raditi za mjesec dana prije pregleda anesteziologa.
Moje pitanje je da li to krvarenje može biti dio završetka moje menstruacije ili je ono povezano s mojim bolestima? Da li bi se trebala primiriti sa spolnim odnosima?
Hvala Vam unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

17.06.2020. 22:35

Poštovana, krvarenje nije povezano s kroničnom upalom, niti HPV - om. Ili je došlo do kontaktnog krvarenja (od odnosa) ili je to menstrualna krv.

111

23.09.2021. 08:10

Poštovani,
Danas ujutro primijetila sam sukrvicu kod brisanja papirom. Jučer je bio spolni odnos. Zadnja menstruacija mi je završila 19.9. Inače su mi 3.5.na redovnom pregledu dijagnosticirani PCOS. Papa je bio uredan. Na drugom uzv 2.7.posto nije bilo menstruacije 65 dana dobila sam na korištenje Diana 35 kontracepcijske pilule. Evo sada sam od 13.do 19.9.imala menstruaciju po njima, jučer spolni odnos a danas iscjedak. Trebam li se zabrinuti oko tog iscjedka?
Unaprijed se zahvaljujem

Ivo Balenović, dr. med.

23.09.2021. 09:45

Poštovana, budući da je papa test uredan, nema razloga za brigu. Moguće da je u pitanju probojno krvarenje. Ono se javlja kod žena koje uzimaju kontraceptive. Nije opasno, niti umanjuje zaštitu. Obzirom da uzimate Diane, trudnoću možete isključiti.