Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

23.01.2019. 16:00

Poštovana, bez pregleda je teško reći o čemu se radi, ali prema opisanom najvjerojatnije je u pitanju lojna žlijezda.

edna21

02.06.2019. 13:20

Poštovani doktore, već godinama pratim forum i zahvalna sam na brojnim informacijama koje nam dajete svakodnevno. Naime imam jedan problem. Na desnoj stranii ispod velike stidne usne, malo ispod klitorisa se nalazi neka "kuglica". Ta kuglica nije dio stidnih usana, nego se nalazi ispod nje, pokretna je, ne boli na dodir, imam je vec par godina, ne znam tacno jer nisam obracala paznju do sada, mislila sam da je kao dio nekih kanala ispod. Znaci nije dolje na ulazu nego skroz gore gotov na vrhu. Inace redovno idem ginekologu, imam 28 godina, papa i ostali nalazi su uredni. Nedavno sam bila u bolnici zbog stomacnih tegoba i raden mi je magnet male zdjelice te je nalaz uredan. Ne znam da li bi se ta kvrzica uocila na magnetu, ali nikad nisam pitala svog ginekologa za nju. Mislim da me i strah pitati. Mozete li mi reci svoje misljenje i savjet da li je potrebno da to kontrolisem? Hvala unaprijed na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

02.06.2019. 23:10

Poštovana, najvjerojatnije se radi o cisti lojne žlijezde. U području oko malih usana nalaze se brojne žlijezde. Kada se odvodni kanal žlijezde začepi nastane cista. Nije ništa opasno.

Ying Yang

07.12.2022. 11:15

Pozdrav, unatrag zadnje 2 godine mi se svakih mjesec-dva pojavljuje kvržica/prištić na unutarnjoj strani malih usana blizu ulaza u rodnicu (mjesto bez dlačica). Nekada je na lijevoj strani nekada na desnoj, nekada bliže ulazu nekada bliže klitorisu ali je uvijek na unutrašnoj strani malih usana. Obično traje oko tjedan dana i bolno je na dodir a ovisno o poziciji otežava spolne odnose. Ponekada "prsne" i izađe kombinacija malo gnoja i krvi, ali većinom je samo crvene boje bez drenaže. Prvi ginekolog mi je rekao da je herpes dok je drugi rekao da nije nikako jer se radi samo o jednoj većoj bolnoj kvržici te da se radi o bakterijskoj upali.

Ako možete na temelju ovoga dati mišljenje o čemu se točno radi i koji je razlog zašto se ponavlja?

Osim antibiotske kreme kada se već to pojavi da li mogu kako spriječiti ponavljanje? Jer iskreno niti ne razumijem zašto mi konstantno izbija, koji je razlog tome. Da li da napravim neke nalaze krvi? Hvala!