Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogucnost trudnoce


Autor Poruka

anamaria190

30.03.2017. 23:50

Poštovani doktore/doktorice,

imam pitanje vezano za implantacijsko krvarenje- odnosno zanima me je li u ovom slučaju riječ o istome.
Menstruacija mi treba doći 2.4., a u utorak 28.3. pojavilo se manji crveni (svjetliji) iscjedak i to jednokratno.
Nakon toga ništa do četvrtka navečer i ponovno istoga što se ranije nije događalo.
Je li riječ o implatancijskom krvarenju ili ono obično dulje traje i češće tijekom dana?

Unaprijed hvala na odgovoru i srdačan pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2017. 11:55

Poštovana,
implantacijsko krvarenje je oskudno i traje od jedan do nekoliko dana. Značajno je slabije od menstruacije i javlja se 6 - 12 dana nakon oplodnje. Uz krvarenje se mogu javiti i grčevi u donjem dijelu trbuha. Dešava se u otprilike jedne trećine žena u trudnoći.

glu18mica

01.04.2017. 20:50

Poštovani, zadnj amenstruacija bila je 04.03. Moji ciklusi traju 24 dana. Jučer sam radila test i bio je negativan, te sam bila na ginekološkom pregledu. doktor je obavio ručni pregled i uradio mi ultrazvuk. Nakon završetka mi je rekao da je pri pregledu vidio sukrvicu. Dao mi je uputnicu da izvadim BHCG, te rekao da se vidimo za nekoliko dana sa nalazom. I napomenuo da u slučaju da dobijem menstruaciju, ne treba ići vaditi betu, ali je i napomenuo da on misli da je neću niti dobiti, pa se svakako vidimo za 4-5 dana. Nakon pregleda me užasno bolio trbuh i lagano sam prokrvarila. Jutros je veliki sluzni krvavi čep ispao iz mene. I dalje krvarim. Nije obilno, ali moram nositi higijenski uložak. Zanima me, postoji li mogućnost trudnoće i trebam li ići vaditi betu? Unaprijed hvala na odgovoru! Pozdrav!

qlara12345

01.04.2017. 21:00

Poštovani,

budući da sam čula da ste Vi jedni od najvećih stručnjaka u svom području obraćam se Vama jer nemam još uvijek svog ginekologa. Imam 20 godina i menstruacije su mi uvijek bile redovne, bolne i obilne. 30.12. sam imala jedini spolni odnos s prekinutim snošajem 7. dana ciklusa i od tada sam ja u paničnom strahu da sam trudna. Dobila sam menstruaciju 31. dana ciklusa, iako su mi obično 26/27 dana pa me to dodatno zabrinulo te ona nije bila jako obilna kao inače, ali imala je ugrušaka, trajala 5 dana i bila bolna. Zbog toga svega sam radila brojne testove i vadila beta hcg (32 dana od odnosa) i rezultat je bio <0.100 što bi značilo sa sigurnošću da trudnoće nema. Nakon te menstruacije dobila sam 8. 2.što je bio 17. dan ciklusa, nije bilo jako bolno, ponovo oskudnije, s ugrušcima i trajalo je 4 dana. Potom 5.3. nakon 25 dana, ali menstruacija ponovo malo oskudnija nego je bila prije. Otišla sam kod jednog privatnika na UZV nakon menstruacije zbog i dalje prisutnog straha od trudnoće te je doktorica rekla da je sluznica maternice tanka onako kako treba biti i da tu nema trudnoće. To je bilo 10ak tjedana od odnosa pa me zanima bi li se tada sigurno trudnoća vidjela na UZV? Tada sam malo smirila svoje strahove, ali su se oni vratili prije 15ak dana kad sam vidjela da mi je donji dio stomaka napuhan kao lopta i nisam primjetila baš izraženu ovulaciju, iako sam osjetila pojačanu vlažnost par dana. Također sam se osjećala jako razdražljivo zadnjih dana s promjenama raspoloženja. Opet se javio strah da se to sve događa zbog trudnoće pa sam opet vadila beta hcg (nekih 11-12 tjedana od odnosa) i rezultat je bio <0.100 i radila sam i brojne testove koji su bili negativni. Zanima me mogu li sa sigurnošću isključiti trudnoću kao uzrok mojih promjena ciklusa? Doktorica mi je na UZV vidjela da imam cistu na desnom jajniku, može li cista biti uzrok tih promjena? Sada mi je 27. dan ciklusa i još nisam dobila i to me opet saad brine pa Vam se zato i obraćam. Prije nekih tjedan dana su mi se pojavile pojačane bubuljice, ali su sada već prošle. Jesu li bubuljice, napuhnutost i razdražljivost samo simptomi pms-a i također povremeno imam blage grčeve u donjem dijelu trbuha i znači li sve ovo da sigurno nisam trudna, već je drugi razlog mojih problema?
Oprostite na podužem postu i molim Vas da pokušate razmuijeti moje strahove. Hvala unaprijed na odgovoru.

Lijep pozdrav!

Hhhzzz

01.04.2017. 23:05

Decko i ja smo se tusirali i on mi je svrsio po grudima. Nakon toga sam se isprala skoro vrucom vodom i zanima me da li je moguce spermij vodom prenijeti do otvora rodnice i da li moze li tako spermij oploditi? Bio mi je 29. Dan ciklusa

Ivo Balenović, dr. med.

02.04.2017. 12:20

Poštovana, za glu18mica,
svakako odredite beta hcg, jer obzirom na simptome - kašnjenje i manju obilnost menstruacije te bolove, mora se isključiti mogućnost izvanmaternične trudnoće.

Ivo Balenović, dr. med.

02.04.2017. 12:20

Poštovana, za qlara 12345,
obzirom na navedeno sigurno niste trudni. Simptomi koje navodite vjerojatno su u sklopu pms-a. Budući da su Vam ciklusi neredoviti preporučio bi da učinite hormonski status.

Ivo Balenović, dr. med.

02.04.2017. 12:20

Poštovana, za Hhhzzz,
nije moguće zatrudnjeti na taj način.