Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća?


Autor Poruka

marta-

14.05.2011. 23:10

Hvala vam puno na odgovoru...
još bi vas samo nešto zamolila da mi kažete...danas mi je kad sam se obrisala bilo lagano roskasto na papiru (tako mi je obično znalo biti 1 prije menstruacije, spoting)...moram li se brinuti zbog toga? da li mogu pričekati 26.5. kad sam naručena ginekologu ili da idem već u ponedjeljak? jer mi je prekjučer med.sestra rekla da nema smisla dolaziti ranije jer se neće moći potvrditi trudnoća...

i da li moram biti zabrinuta ako sam zatrudnila 3 dana nakon što sam popila zadnju tabletu aciklovira zbog recidivirajućeg herpesa...i ukoliko opet izađe (a znam da hoće jer me već noga boli a to mi je simptom uvijek prije izbijanja) čime da ga liječim, da li ga se u trudnoći pušta da sam odradi svoje i tako prođe ili se smiju koristiti barem lokalno kreme?

Hvala vam još jednom na brzim odgovorima!
Pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.05.2011. 17:31

Poštovana, pričekajte kako Vam je rečeno. Nema razloga prije dolaziti kod ginekologa, jer da bi se ultrazvukom potvrdila trudnoća potrebno je da menstruacija izostane barem tjedan dana.
Aciklovir se može koristiti u trudnoći u vidu tableta i lokalno.