Allianz Best Doctors omogućuje liječenje težih oboljenja u renomiranim svjetskim klinikama


Allianz Best Doctors omogućuje liječenje težih oboljenja u renomiranim svjetskim klinikama

Allianz osiguranje predstavilo je dva nova proizvoda u segmentu zdravstvenog i životnog osiguranja kojima na hrvatsko tržište još jednom uvodi novosti, potvrđujući time reputaciju inovatora.

"Allianz ulogu osiguratelja vidi ne samo kao pouzdanog partnera koji pomaže u lakšem svladavanju nekih od najtežih situacija u životu već i kao savjetnika u unaprjeđenju kvalitete života i zdravlja. Prevenciju smatramo jednako važnom kao i podršku u situacijama kada se već dogodio neki nesretni slučaj, stoga naši novi proizvodi pokrivaju oba područja. S jedne strane, u slučaju teških oboljenja klijentima omogućujemo pristup najuglednijim svjetskim medicinskim stručnjacima, a s druge strane, koristeći najnovije spoznaje u području genetike, pružamo mogućnost dobivanja personalizirane analize i savjeta za poboljšanje zdravlja i minimiziranje rizika za njegovo narušavanje", izjavio je Kristijan Buk, član Uprave za financije Allianza.

Allianz Best Doctors novi je proizvod u segmentu zdravstvenog osiguranja kojim se u slučaju teških bolesti poput zloćudnih tumora, srčanih bolesti koje zahtijevaju premosnicu ili operaciju zalistaka, oboljenja koje zahtijevaju neurokirurške operacije glave i kralježnice ili pak transplantaciju organa osigurava liječenje i operacija u renomiranim svjetskim klinikama kod vrhunskih specijalista, u suradnji s tvrtkom Best Doctors.

"Hrvatska ima dobar zdravstveni sustav i zdravstvene su usluge široko dostupne. Ipak, kod nekih težih oboljenja i zahtjevnijih operacija često je pomoć potrebno potražiti u inozemstvu, u klinikama koje primjenjuju najsuvremenije tehnike, kojima je dostupna najnovija tehnologija i posebne ekspertize. Zbog visokih cijena liječenja u inozemstvu takve su usluge dostupne rijetkima i često predstavljaju veliki financijski teret. Imajući to na umu, na naše smo tržište uveli osiguranje koje mogućnost liječenja u inozemstvu sada čini široko i brzo dostupnim, a takvo osiguranje dostupno je i na drugim tržištima poput Velike Britanije i Španjolske", istaknula je Zrinka Galić, direktorica Sektora za životna osiguranja u Allianzu.

Polica Allianz Best Doctors za oko 14 eura mjesečne premije pokriva troškove operacije i liječenja u inozemstvu do iznosa od milijun eura po osiguraniku i godini osiguranja. Proizvod je dostupan i kao grupno, odnosno obiteljsko osiguranje, a može se ugovoriti na svim prodajnim mjestima Allianza te u poslovnicama Zagrebačke banke.

"Best Doctors povezuje pacijente s vodećim medicinskim stručnjacima u svijetu kako bi im osigurali ispravnu dijagnozu, najbolji mogući tretman i brigu. Naša baza sadrži kontakte preko 50.000 liječnika u vodećim svjetskim klinikama i to su najbolji liječnici za pojedine bolesti prema mišljenju upravo samih liječnika. Naime, liječnici sami nominiraju i ocjenjuju svoje kolege na temelju njihovih radova i postignuća, što omogućuje pouzdanu procjenu njihove kvalitete. Na temelju dostavljene medicinske dokumentacije, klijent bira između 3 preporučena medicinska stručnjaka i u konačnici sam odlučuje gdje se želi liječiti.", pojasnio je Damien Payne, direktor Odnosa s klijentima za EMEAA regiju iz tvrtke Best Doctors.

U segmentu životnih osiguranja Allianz je predstavio jedinstveno Allinaz NutriFit dopunsko osiguranje života od posljedica nezgode s DNK analizom, koje je moguće ugovoriti uz mješovito i riziko osiguranje u trajanju minimalno 10 godina. Dopunsko osiguranje omogućuje isplatu osigurane svote uslijed smrti od nezgode u visini 30.000 eura, isplatu naknade u slučaju loma kostiju u visini 300 eura po štetnom događaju te progresivan rast osigurateljnog pokrića uz fiksnu godišnju premiju od 66 eura.

Ono što dodatno ovaj proizvod čini atraktivnim i po čemu je jedinstven na hrvatskom tržištu je što svaki ugovaratelj njime dobiva i osobnu nutrigenetsku DNK analizu. Takva analiza, na temelju najnaprednijih spoznaja vezanih uz genetiku i jedinstveni DNK zapis svakoga od nas, otkriva specifičnosti metabolizma, osjetljivost na pojedine namirnice te donosi personalizirane i genetskom naslijeđu prilagođene savjete za postizanje optimalne tjelesne težine, smanjenje rizika razvoja bolesti modernog doba, optimalnu rekreaciju te općenito vitalnost i zdravlje.

"Razvoj znanosti omogućio nam je bolje upoznavanje samih sebe te prilagođavanje načina prehrane i stila života svom jedinstvenom genetskom naslijeđu kako bismo živjeli kvalitetnije i minimizirali rizike za naše zdravlje. Istraživanja pokazuju kako je preko 70% korisnika naše DNK analize promijenilo neke svoje životne navike i način prehrane te time poboljšalo svoje zdravlje i kvalitetu života.“, istaknuo je Matjaž Petrovič, direktor Prodaje iz GenePlaneta,  tvrtke koja na temelju uzorka provodi analizu. "Set za davanje uzorka DNK koji se uzima iz sline dolazi na kućnu adresu te se putem kurirske službe, bez troškova, dostavlja u naš laboratorij. U roku 40 dana na kućnu adresu dolazi detaljna analiza s personaliziranim uputama na stotinjak stranica. Podaci se dostavljaju isključivo osiguraniku i Allianz im nema pristup.

Izvor:
Allianz