Bazgom protiv gripe i prehlade!


Bazgom protiv gripe i prehlade!

Bazga (Sambucus nigra) spada u najomiljenije ljekovite biljke naših krajeva. Upotrebljava se njezin cvijet, lišće, bobice, kora te korijen. Od davnine je poznato ljekovito djelovanje bazgina cvijeta i ploda u liječenju prehlade, gripe i kašlja. Cvjetovi bazge pomažu kod iskašljavanja, izazivaju znojenje, a čaj se preporučuje kod povišene temperature.

Crne bobice bazge bogate su vitaminima C, A i B skupine, mineralima kalijem, fosforom i kalcijem te su bogate bioflavonoidima antocijanom i kvercetinom, koji su prirodni antioksidansi. Tamno ljubičasta boja voća i povrća potječe od antocijana koji spada u najjače prirodne antioksidanse. Dokazano je da antocijan stimulira nespecifični imunološki odgovor potičući stvaranje citokina. Zbog visokog sadržaja antocijana crne bobice bazge spadaju u ljekovito bilje s najjačim atioksidativnim učinkom. Sadrže 5 puta više antocijana od borovnice i imaju 50% jači antioksidativni učinak od brusnice.

Uz učinak koji crni plodovi bazge imaju na održavanje zdravog imunološkog sustava u mnogobrojnim "in vitro" studijama utvrđeno je i antivirusno djelovanje ekstrakta iz crnih bobica bazge. "In vitro" istraživanja pokazala su kako aktivni sastojci ekstrakta bobica bazge pobjeđuje virus prehlade i gripe tipa A i B. Ako se uzme na vrijeme, tj. dok se gripa nije u potpunosti razvila, ekstrakt iz crnih bobica bazge ubrzava vrijeme oporavka od gripe, a bolesnici su svjesni koliko puno znači samo jedan dan bez visoke temperature i simptoma gripe. Naime aktivne tvari iz ekstrakta crnih bobica bazge sprječavaju stvaranje hemaglutinina, pomoću kojeg se virusi vežu za zdrave stanice te se na taj način sprječava širenje virusa u zdrave stanice i skraćuje sam tijek bolesti.

Originalni i zaštićeni ekstrakt crnih bobica bazge prirodan je proizvod i namijenjen je za jačanje imuniteta i ublažavanje simptoma gripe i prehlade. Na tržištu Republike Hrvatske se nalazi u obliku sirupa za djecu i odrasle  i mekih želatinoznih kapsula za odrasle pod imenom Sambucol®.

Sambucol sirup za djecu mogu koristiti djeca od navršene 1 godine života, a naročito se preporuča za djecu koja pohađaju kolektiv i podložna su čestim infekcijama dišnih putova, kako bi ojačala. Sirup Sambucol® za djecu sadrži uz ekstrakt crnih bobica bazge i vitamin C. Djeca ga vrlo rado uzimaju, jer je ugodna okusa. 

Roditeljima je namijenjen Sambucol® u obliku kapsula ili sirupa koji sadrže veću koncentraciju standardiziranog ekstrakta bobica bazge.

Sambucol® se može nabaviti u ljekarnama po cijeni od 89,90 KN.

"

NAGRADNI KVIZ NA FACEBOOKU

Troje čitatelja Cybermed.hr-a koji najbrže točno odgovore na kviz pitanje osvajaju SAMBUCOL IMMUNO FORTE sirup za odrasle. Sve što trebate napraviti jest što prije poslati točan odgovor na Cybermed.hr-ov Facebook profil.

Dobitnici će biti naknadno obaviješteni. Zbog zakonske regulative vezane uz medicinske proizvode nagradni kviz je isključivo namjenjen osoba s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Sretno!

Kviz pitanje:

Koliko posto je jače antioksidativno djelovanje crnih bobica bazge od brusnice?

"

 Oglasna vijest