Dvojac Vašeg srca! - Kombinacija omega-3 masnih kiselina i crvene riže


Dvojac Vašeg srca! - Kombinacija omega-3 masnih kiselina i crvene riže

Bolesti srca i krvožilnog sustava vodeći su uzrok smrtnosti kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Nepravilna i neadekvatna prehrana te stil života (tjelesna aktivnost, pušenje, stres i sl.) čimbenici su koji značajno utječu na razvoj bolesti srca i krvožilnog sustava, primarno zbog toga što rezultiraju povišenjem masnoća i kolesterola u krvi.

Procjenjuje se da se promjenom životnih navika može reducirati čak oko 50% prijevremene smrtnosti i invalidnosti od kardiovaskularnih bolesti, a djelotvornost pojedinih dodataka prehrani u tom smislu ima sve veću ulogu i značaj.

OMELIP je dodatak prehrani koji inovativnom i patentiranom proizvodnjom objedinjuje dva vodeća prirodna proizvoda koja djeluju protektivno na srce i krvožilni sustav – omega 3 masne kiseline iz ribljeg ulja i proizvod fermentacije riže (crvena riža).

Mnogobrojne studije, ali i iskustva liječnika i pacijenata ukazuju na sve veći značaj omega 3 masnih kiselina i crvene riže pri promociji zdravlja srca i krvožilja.

OMELIP omogućuje korištenje obje vrste dodataka u jednoj dozi, umjesto više njih odvojeno, što značajno utječe na učinak i djelotvornost.

OMELIP kapsule inovativan su proizvod patentirane proizvodnje. Meka želatinska kapsula (1.000 mg ribljeg ulja), presvučena je tankim filmom (200 mg) suhog ekstrakta crvene riže, uz dodatak vitamina C i E.

Riblje ulje i omega 3 masne kiseline

Čini se da riblje ulje mnogostruko doprinosi zdravlju prvenstveno zbog sadržaja i djelovanja omega 3 masnih kiselina.

Postoje brojni znanstveni dokazi da omega 3 masne kiseline iz ribljeg ulja (EPA i DHA) višestruko doprinose zdravlju, a posebice zdravlju srca i krvožilnog sustava. Omega-3 masne kiseline djeluju antiaritmijski, antihipertenzivno (snižavaju krvni tlak), antitrombotički (smanjuju agregaciju i reaktivnost trombocita te viskoznost plazme) i protuupalno (sprječavaju upalne procese u žilama i stvaranje plaka).

Crvena riža

Crvena riža kao proizvod fermentacije riže uz pomoć crvene plijesni (Monascus purpureus), dodatak je prehrani sa dugom tradicijom primjene, a novija istraživanja potvrđuju da pomaže kod hiperlipidemije i hiperkolesterolemije, smanjujući ukupni i LDL, poznat i kao „loš“ kolesterol, te povisujući HDL ili „dobar“ kolesterol. U svom sastavu sadrži brojne aktivne supstance.

Prilikom procesa fermentacije riže stvaraju se prirodni inhibitori HMG-CoA reduktaze, poznati i kao monakolini. Od sveukupno 14 vrsta monakolina u udjelu je najznačajniji monakolin K (poznat i kao mevinolin ili lovastatin).

Tako djelujući crvena riža doprinosi djelovanju omega 3 masnih kiselina iz ribljeg ulja i zaštiti zdravlja srca i krvožilnog sustava.

Zašto kombinacija omega 3 masnih kiselina i crvene riže?

OMELIP kao kombinirani proizvod umanjuje mogućnost zaboravljanja ili zanemarivanja uzimanja pojedinačnih preparata, olakšava primjenu, a time i terapiju i djelotvornost.

Prednost ovakve kombinacije pokrepljena je i najnovijim znanstvenim studijama. Tako se primjerice prema istraživanju objavljenom u Mayo Clinic proceedings (Becker, DJ, et al. Mayo Clin Proc. 83(7):758-764, 2008.) pokazalo da kombinacija omega 3 masnih kiselina iz ribljeg ulja i crvene riže, te promjena životnog stila u usporedbi sa sintetskim statinskim lijekovima značajno snižavaju kolesterol. Preme spomenutoj studiji, nakon tromjesečne terapije (74 pacijenta koji su nasumično raspoređeni na alternativnu (riblje ulje i crvena riža) i statinsku (40 mg/dan) grupu) sa povišenim razinama kolesterola, utvrđeni su slijedeći rezultati:

  • razina LDL kolesterola u alternativnoj skupini smanjila se za 42,4%, a u statinskoj 39,6%
  • razina triglicerida u alternativnoj skupini smanjila se za 29%, a u statinskoj značajno manje (9%)
  • alternativna skupina u odnosu na statinsku zabilježila je i značajniji pad na težini kod pretilih osoba

Zaključak dr. Beckera i suradnika je da su promjena životnih navika i uzimanja kombinacije dodataka prehrani (omega 3 masne kiseline iz ribljeg ulja i crvena riža) podjednako učinkoviti, ako ne i bolji od lijekova.

Kombinacija sastojaka OMELIP-a doprinosi učinkovitijoj regulaciji lipida i kolesterola u krvi te prevenciji kardiovaskularnih (srčano-žilnih) oboljenja, kako pojedinačnim, tako i sinergijskim djelovanjem sastojaka.

OMELIP se preporučuje kod:

  • Primarne i sekundarne prevencije bolesti srca i krvnih žila
  • Ateroskleroze
  • Povišenih masnoća u krvi
  • Povišenog krvnog tlaka
  • Blaže povišenih razina kolesterola u krvi (hiperkolesterolemije)
  • Hipertrigliceridemije (povišeni trigliceridi u krvi)
  • Kad promjene u prehrani nemaju rezultata u smanjenju povišenog kolesterola u krvi

OMELIP se nalazi u pakiranju od 30 kapsula, a preporučena dnevna doza je jedna (1) kapsula dnevno.

Oglasna vijest