Face-lift u prosjeku pomlađuje za čak sedam godina


Face-lift u prosjeku pomlađuje za čak sedam godina

Prema istraživanju koje je provedeno na 60 ispitanika, osobe koje su bile podvrgnute estetskom kirurškom zahvatu znanom kao face-lift (ritidektomija, zatezanje kože lica i vrata), nakon zahvata su u prosjeku izgledale sedam godina mlađe. 

Sudionici u istraživanju bili su u dobi od 45 do 72 godine, a samo je šest ispitanika bilo muškog spola.

Inače zatezanje kože lica i vrata, face-lift, jedan je od najopsežnijih načina da se uklone bore ili smanji pojava bora i nabora kože.

Poznato je da nakon zatezanja kože lica i vrata osobe nad kojima je izvršen kirurški zahvat izgledaju mlađe i zdravije, što nekim osobama može vratiti samopuzdanje te smanjiti tjeskobu uzrokovanu starenjem.

Također, zna se da se pomoću face-lifta ne mogu otkloniti oštećenja na koži koje je uzrokovalo sunce te ukloniti sve bore oko očiju, ispod nosa i oko usana.

Jednako tako ne treba zaboraviti da zatezanje kože lica i vrata nosi i određene rizike poput reakcije na anesteziju, infekcije, oštećenje živaca koji mogu uzrokovati paralizu ili spazam lica, gubitak kose i dr..

Prema American Society of Plastic Surgeons smatra se da je zatezanje kože lica i vrata dobra opcija za osobe koje su fizički zdrave, koje ne puše te koje imaju realne ciljeve vezane uz poboljšanje njihovog izgleda. 

Svakako treba istaknuti da rezultat zahvata i njegova sigurnost ovise o umiješnosti kirurga koji ga izvodi.

Izvor:
Archives of Facial Plastic Surgery, American Society of Plastic Surgeons, WebMD