Gordana Buljan Flander – proglašena Ženom godine 2018


Gordana Buljan Flander – proglašena Ženom godine 2018

Večeras na Oleander terasi hotela Esplanade u Zagrebu, održan je u organizaciji časopisa Zaposlena 23. izbor za Ženu godine, čiju je titulu ove godine odnijela naša dugogodišnja suradnica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja. Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica je Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i više od trideset godina bavi se zaštitom djece i njihovih prava. 

Kao dječja psihologinja u Klinici za dječje bolesti Zagreb često se susretala sa zlostavljanom i zanemarivanom djecom koja nisu imala potrebnu zaštitu odraslih. Početkom 90-tih godina prošlog stoljeća među prvima u Hrvatskoj je prepoznala ovu problematiku te joj je posvetila svoj daljnji rad. Osnivačica je savjetodavne linije za zlostavljanu i zanemarenu djecu Hrabri telefon te inicijator osnivanja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, koja je od strane Vijeće Europe prepoznata kao model dobre prakse i tako predstavljena u UN-u.

"Najljepše hvala časopisu Zaposlena na priznanju, ali i za nominaciju. Kad sam vidjela imena nominiranih, osjetila sam se počašćeno što sam se našla u grupi ovako divnih, vrijednih i uspješnih žena; svima čestitam od srca. Za mene ovo priznanje znači priliku da mnogi ljudi još jednom čuju da dječja patnja postoji, da od nje ne smijemo okretati glavu, nego reagirati i štititi djecu, kao i pohvalu i zahvalu mom timu u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, na 15 godina snage i predanosti u radu s preko 17.000 djece i obitelji. Ovo je ujedno prilika da kažem hvala svima koji žive ovaj put sa mnom. Za kraj želim svim mladim ženama poručiti: Živite ono što radite i radite ono što živite; sigurna sam da ćete se osjetiti nagrađenima", izjavila je prof. dr.sc. Gordana Buljan Flander nakon uručenja priznanja.

Ovogodišnje nominacije pripale su iznimnim ženama Biljani Borzan, političarki i liječnici; Ivani Radačić, znanstvenici, stručnjakinji u području rodne diskriminacije; Jadranki Primorac, članici Uprave Specijalne bolnice Sveta Katarina i predsjednici Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb te Katarini Hauptfeld, osnivačici i direktorici turističke agencije Katarina Line.