Medtronic obilježio proizvodnju petomilijuntog uređaja u tvornici u Tolochenazu


Medtronic obilježio proizvodnju petomilijuntog uređaja u tvornici u Tolochenazu

Medtronic, svjetski predvodnik na području medicinske tehnologije, obilježio je proizvodnju petomilijuntog uređaja u tvornici u Tolochenazu, pokraj grada Morgesa u Švicarskoj. "Iznimno sam ponosan na rad naših švicarskih zaposlenika koji su Medtronicu pomogli da unaprijedi pet milijuna života diljem svijeta", istaknuo je Patrick Rosset, direktor proizvodnog pogona Swiss Medtronic Operations (SMO).

SMO je jedna od najsofisticiranijih i automatiziranijih tvornica za proizvodnju medicinskih uređaja na svijetu. Za potrebe svjetskog tržišta proizvodi vrhunske kardiostimulatore i neurostimulatore, uključujući srčane elektrostimulatore (pacemaker), implantabilne kardioverter defibrilatore, uređaje za ponovnu srčanu sinkronizaciju za liječenje poremećaja srčanog ritma, te neurološke uređaje za liječenje boli i poremećaja kretanja, te uroloških i crijevnih bolesti. Medtronicovi najnoviji inovativni, minijaturni kardijalni uređaji – minimalno invazivni insercijski kardijalni zaslon (Reveal LINQ™) te pacemaker bez vodilice (Micra™) – proizvode se upravo u SMO-u.

tolochenaz-2

"Od njegova otvaranja prije 18 godina, pogon u Tolochenazu je kontinuirano proširivan i preobražavan kako bi išao ukorak s rastom i diversifikacijom naših aktivnosti", dodao je Rosset. Više od 300 zaposlenika godišnje proizvede preko 400.000 uređaja. SMO tako proizvede jedan od pet pacemakera te jedan od četiri ugradbena defibrilatora koji se ugrade pacijentima diljem svijeta.

Pred SMO-a u Tolochenazu se nalaze i sjedište Medtronica za Europu, Bliski Istok, Afriku i Kanadu te Medtronicov Europski centar za izobrazbu o terapiji i procedurama. Medtronicov ured za prodaju i podršku za područje Švicarske (www.medtronic.ch) nalazi se u mjestu Münchenbuchsee pokraj Berna. Sveukupno, Medtronic u Švicarskoj ima gotovo 1.200 zaposlenika.

Izgradnja Medtronicova pogona u Tolochenazu započela je 1996. Iako je izvorno zamišljeno da u pogonu bude tek 120 zaposlenika, u njemu danas radi gotovo 800 ljudi. Prvi Medtronicovi pacemakeri "izrađeni u Švicarskoj" isporučeni su 1997.