Medtronic povećao prihode za 10 posto


Medtronic povećao prihode za 10 posto

Tvrtka Medtronic objavila je svoje financijske rezultate za treći kvartal poslovne godine 2010. završno s 29. siječnjem 2010. Tvrtka je objavila prihod za treći kvartal u iznosu 3,851 milijardi američkih dolara, odnosno povećanje od 10 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, odnosno 6 posto nakon prilagodbe pogodnog učinka strane valute u iznosu 144 milijuna američkih dolara.

Prihodi izvan SAD-a narasli su na 1,615 milijarde američkih dolara, što je povećanje od 22 posto, odnosno 11 posto na razini stalne valute u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, što čini 42 posto sveukupnih prihoda kompanije.

Neto dobit u trećem kvartalu iznosi 831 milijun američkih dolara, odnosno 0,75 američkih dolara po oslabljenoj dionici što je povećanje od 19, odnosno 21 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Nakon prilagodbe na utjecaj prihvaćanja novog standarda računovodstvenog sustava za kamate na negotovinske troškove promjenjivog dugovanja koji je stupio na snagu početkom tekuće financijske godine, kao i na troškove istraživanja i razvoja tijekom cijele godine, neto dobit i oslabljena dobit po dionici u trećem kvartalu na non-GAAP razini iznosili su 857 milijuna američkih dolara i 0,77 američkih dolara što je povećanje od 8 posto u odnosnu na isto razdoblje prethodne godine.

"Naši poslovni rezultati tijekom ovog kvartala odraz su našeg kontinuiranog uspješnog poslovanja i dosljednog ispunjavanja financijskih obaveza," izjavio je Bill Hawkins, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Medtronic. "Pored stalnog rasta prihoda te snažnog protoka sredstava potaknutog raznovrsnim portfeljem proizvoda na globalnoj razini, nastavili smo realizirati značajan operativni utjecaj što je potvrđeno i 20 postotnim povećanjem operativne dobiti."