Završen još jedan Medtronic Twin Cities Maraton


Završen još jedan Medtronic Twin Cities Maraton

Dvadeset i četvero Medtronicovih globalnih heroja, trkača na duge staze koji su iskusili dobrobit medicinske tehnologije, uspješno su završili jednu od dviju organiziranih utrka - Medtronic Twin Cities Maraton ili Medtronic TC 10 milja.

Ninoslav Rasković iz Srbije, Medtronicov globalni heroj s inzulinskom pumpom za kontrolu dijabetesa sudjelovao je i završio Medtronic Twin Cities Maraton držeći znak "Dijabetes nije zaustavio utrku".

Ostali ovogodišnji izvanredni trkači došli su iz SAD-a, Kanade, Čilea, Kine, Finske, Italije, JAR-a, Švicarske te Velike Britanije.

Kao i drugi trkači, Ninoslav Rasković trči za slobodu koju iskusi u trenutku kad njegove noge dotaknu stazu. U Minnesoti je otrčao svoj peti maraton u pet godina. Iz svojeg dijabetesa i inzulinske pumpe Ninoslav crpi motivaciju da podrži druge u nošenju s vlastitim dijabetesom. "Ja sam počeo trčati jer sam se htio upravljati svojim dijabetesom više nego ranije. Htio sam svima pokazati kako život s dijabetesom može biti normalan."

Global Heroes je zajednički program Medtronic Fondacija i Twin Cities Marathon, Inc. koji slavi uspjehe trkača koji koriste medicinske uređaje kao pomoć pri liječenju bolesti srca, dijabetesa, kralježnice, kroničnih bolova ili neuroloških poremećaja. Medtronic Fondacija je pokrenula ovaj program 2006. godine.

Pored omogućavanja sudjelovanja Globalnom heroju u maratonu ili utrci od 10 milja te naknadu troškova prijevoza, Medtronic Foundation će u ime svakog sudionika donirati po 1.000 američkih dolara neprofitnoj organizaciji pacijenata čiji je cilj obrazovanje i pružanje podrške osobama koje boluju od iste bolesti kao i trkač.

Više:
Medtronic Global Heroes