Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upomoć - "izostanak" menstruacije uz pilule


Autor Poruka

micika_p

03.07.2014. 16:05

Menstruacija je stigla u toku noci, ali je isto oskudna kao i sa lindinetama... Zanima me da li od subote mogu ponovo da pocnem sa lindinetama, posto mi ove nisu odgovarale , uticale su mi na raspolozenje, apetit, a pojavile su mi se i dlake po grudima . Moj lekar je na odmoru, pa ga nikako ne mogu kontaktirati, zato vas molim za odgovor .

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2014. 23:50

Možete.

parischick

09.09.2014. 11:05

Poštovani,

Pila sam novynette dvije godine , prestala na 6 mjeseci i sad ih ponovno pijem vec 2 mjeseca. Inace dobijem 6-7 dan pauze, ali danas je 8. dan i trebam popiti novu tabletu a nje jos nema. Pila sam ih redovito i nisam nijednu tabletu preskocila, a spolne odnose sam imala bez kondoma. Ima li razloga da se brinem za trudnocu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.09.2014. 23:15

Ne. Nastavite dalje s uzimanjem prema shemi.

iamjacks

03.10.2014. 09:50

postovani, pijem yaz vec cca. godinu i pol bez prestanka. sinoc sam popila zadnju placebo tabletu a menatruacija mi jos nije dosla, sto mi se bas i nije dogadalo prije. znala bih dobiti menstruaciju na sve dane uzimanja placebo tableta, no najcesce na posljednji. ako ne bih dobila do tada, drugo jutro bi menstruacija obavezno bila tu, sto danas nije slucaj. zanima me koje su potrebne mjere ukoliko menstruacija ne dode tokom danasnjeg dana kada bih trebala zapoceti sa novim blisterom? inace pilule pijem u pola 10 navecer. takoder, zanima me koliko je moguce da konzumacija alkohola u vecim kolicinama u isto doba kada se uzima tableta smanji ili ponisti njen utjecaj? hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.10.2014. 12:25

Uz navedene pilule čest je izostanak menstruacije. Nastavite dalje s uzimanjem prema shemi.

avdotya

05.11.2014. 01:30

Poštovani,

imam problema s menstruacijom otkako sam ju dobila, a to je bilo s 14 godina. naime ona nikad nije bila stalna, ujednačena i normalne jačine. Pričekala sam da prođem 18tu godinu kako bih se obratila s problemom nestalnih menstruacija ginekologinji, no ona mi je samo dala kontracepciju. Sedam godina koristila sam evra flastere na koje se ne mogu požaliti. Nisam imala nikakve nuspojave niti probleme, međutim i uz evra flastere menstruacije su bile slabije, a rijetko su znale i izostati. Nakon sedam godina prestala sam koristiti flastere jer se ista doktorica koja mi ih je dala izderala na mene da je to zastarjela kontracepcija koju više nikom ne prepisuje te nek si nađem novu. Nakon toga promijenila sam ginekologinju i objasnila joj sve probleme koje imam s menstruacijom. Doktorica je obavila nekoliko pregleda te me poslala na vađenje krvi, a čiji su rezultati bili u redu. U petom mjesecu ove godine prvi sam puta osjećala bol u desnom jajniku tolike jačine da sam mislila da mi ga netko čupa van. Nakon dva dana sam otišla kod doktorice te je ponovno izvršila pregled. Tek na nekoliko mojih upita dala mi je do znanja da je sporni desni jajnik malo policističan ali da njoj sve izgleda u redu. Htjela mi je prepisati yaz no nakon što sam spomenula da imam problema i sa suhoćom prilikom spolnog odnosa predomislila se te mi je prepisala Qlairu koju koristim od onda. Od navedenih tableta nemam nikakvih nuspojava te ih izvrsno podnosim ali sa svakom kutijom su mi menstruacije sve slabije. Zadnje dvije su praktički izostale odnosno trajale su dan i pol i to jedva nešto. Pregledala su me tri različita doktora i svi kažu da je sve u redu te da ne vide ništa, međutim ja ne samo što imam problema sa menstruacijom već i sa vaginalnom suhoćom. Molim ukoliko mi možete bilo što preporuči da učinim od pretraga ili bilo što drugo. Također trebam li možda izvršiti pretragu štitnjače?

Puno hvala

Pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.11.2014. 11:30

Trebate napraviti spolne hormone i hormone štinjače. Oskude menstruacije i suhoća vezane su uz dužu prijemnu kontraceptivnih pilula.

ninana18

28.11.2014. 13:10

Postovani
Pocela sam prvi put piti pilule prvog dana menstruacije ,a to su Yaz,od te menstruacije,vec mjesec dana mi ide neprestano smedji iscjedak,obratila sam se ginekologu i rekla mi je da pocnem piti po dvije da to prestane,medjutim nikad nije stalo i prestala sam da pijem ,citajuci forum mislim da sam pogrijesila sad,ne pijem ih vec trecu noc zaredom,i pocelo mi je jako krvarenje uz veoma jake bolove,molim vas recite mi da li da nastavim sa tabletama,da li da uzimam po jednu ili opet po dvije, i od kojeg dana i hoce li ikada prstati taj smedji iscjedak...?unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.11.2014. 22:40

Po jednu dalje il još bolje promjenite pilule.

tina1983

29.11.2014. 20:20

Poštovani,unazad 11 mjeseci pijem duphastone od 11 do 25 dana ciklusa radi regulacije ciklusa,ovaj mjesec sam popila tablete do kraja kao i uvijek,danas je već 4 dan a menstruacije nema,evo zašto me to čudi.Kad ih popijem dobijem ju odmah 2,3 dan i prije par dana imam smeđi iscjedak,no sad niti imam taj smeđi iscjedak,niti neke naznake da ću dobiti,jedino me malo dolje bolilo ali to je prestalo,inače imam i bubuljice,nadutost,mučnine,bolove u grudima i leđima ali sada ništa,da li je moguće da ju ne dobijem čak i uz tablete?trebam li se brinuti zbog toga?da napomenem zadnju menstruaciju sam imala od 1 do 4 ovaj mjesec,inače imam svaka 24,25 dana.Unaprijed hvala...

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.11.2014. 02:20

Isključite trudnoću. Ako se ne radi o trudnoći, menstruacija će nastupiti kroz7-10 dana po zadnjoj menstruaciji.

07.03.2015. 20:35

Postovanje,
Pocela sam koristiti Yaz tablete prosli mjesec, sada sam na 7 tableti drugog pakovanja i menstruaciju jos nisam dobila. Osim bolova u dojkama na dodir nemam drugih simptoma. Imala sam nekog stresa na poslu zadnjih 10tak dana. Zanima me da li je izostanak menstruacije uzrokovan stresom i samim tabletama ili postoji mogucnost da sam trudna. I da, koristila sam Yaz tablete prije par godina mjesecima i nisam imala nikakvih nezeljenih simpoma (menstruacija je bila normalna).

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.03.2015. 20:55

Uz yaz često izostane menstruacija. Nastavite s uzimanjem prema shemi.

nivetelia5

04.05.2015. 10:20

Pijem Yaz 3mjeseca, dosad je sve bilo u redu i menstruacija je dolazila u razdoblju placebo tableta. Medutim, jucer sam popila prvu placebo tabletu i danas menstruacija nije dosla. Spolni odnos sam imala sa deckom, nezasticen i neprekinut jer vjerujemo u pilule. Je li moguce da sam trudna?

tena93

04.05.2015. 16:55

Postovani,

Pijem qlaira tablete vec 4 godine uz redovnu kontrolu. Do sada je sve bilo u redu, no medutim zadnja dva mjeseca menstruacija se nije pojavila. Da li je to normalno i da cekam jos jedan mjesec ili moram posjetit ginekologa?

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.05.2015. 21:15

Nivetela šansa je mala. Ipak test.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.05.2015. 21:15

Tena nastavite dalje prema shemi.
Uz navedene pilule često izostane menstruacija.

Normmy

14.05.2015. 11:25

Postovani,
pijem kontracepcijske tablete zadnjih 4 mj. Redovno ih uzimam tocno u minutu. Prva dva mjeseca sam imala slabiju menstruaciju, a prosli mjesec jacu. Menstruaciju uvijek dobijem drugog dana pauze. Ovaj mjesec sam na zadnjoj tableti primjetila smedji iscjedak, ali samo dva puta na papiru u toku dana, dok slijedeci dan nije bilo nicega. Danas bi po pravilu trebala dobiti, ali je nema. Decko i ja koristimo pred kraj odnosa jos dodatno i kondome.
Sto nije u redu? Broji li se to kao menstruacija? Trebam li na izvanredni pregled kod ginekologa?
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.05.2015. 21:25

Prema opisanom mislim da se radi o menstruaciji.

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 15
Naprijed