Hrvatska predstavnica ušla u uski tim vrhunskih svjetskih stručnjaka za eZdravstvo


Hrvatska predstavnica ušla u uski tim vrhunskih svjetskih stručnjaka za eZdravstvo

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) za informatičke tehnologije Tatjana Prenđa Trupec, mag. ing. el. postala je članica ad-hoc radne grupu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za razvoj Europske strategije informacijske sigurnosti u zdravstvu.

Tatjana Prenđa Trupec tim je izborom ušla u uski tim vrhunskih svjetskih stručnjaka za eZdravstvo čija je zadaća prenijeti vlastita pozitivna iskustva u primjene informatičke tehnologije u zdravstvu na druge članice Svjetske zdravstvene organizacije. Radna grupa počinje s radom tijekom siječnja ove godine.

Također, za sada kao promatrač, a od 1. srpnja 2013. godine kao aktivni sudionik, Prenđa Trupec je predstavnica Hrvatske uključena u rad "eHealth Network" grupe Europske komisije koja se bavi svim važnim pitanjima eZdravstva Europe, pa tako i prekogranične suradnje u eZdravstvu.

Tatjana Prenđa Trupec je diplomirala 1998. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na smjeru Računarska tehnika te je završila Stručni poslijediplomski studij managementa na sveučilištu u Zagrebu, a trenutno pohađa COTRUGLI Business School E-MBA.

Prije dolaska u HZZO 2012. godine Prenđa Trupec je bila konzultantica Svjetske banke na projektu reforme hrvatskog pravosuđa te konzultantica Delegacije Europske unije u Hrvatskoj za IPA projekte. 

Od 2004. do 2008. godine bila je voditeljica projekta eSPIS koji je vodila kao savjetnica državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa, a prije toga je radila kao konzultantica u Cap Gemini Ernst and Young Croatia te u SPAN-u kao voditeljica voditeljica e-business odjela.