Hrvatski ministar zdravlja postao član Izvršnog odbora SZO-a


Hrvatski ministar zdravlja postao član Izvršnog odbora SZO-a

Hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić izabran je jučer na 65. godišnjoj skupštini Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ženevi za člana Izvršnog odbora, glavnog upravljačkog tijela te organizacije. Prije ministra Ostojića, još su dvojica Hrvata bila birana u članstvo toga tijela, začetnik javnog zdravstva dr. Andrija Štampar te akademik Željko Reiner.

Ministar Rajko Ostojić, koji će član Izvršnog odbora biti iduće tri godine, izjavio je kako mu je izbor osobno velika čast, a hrvatskoj državi i njezinom zdravstvu veliko priznanje.

"Hrvatsko zdravstvo uvijek je bilo u samom vrhu europskoga, a u nekim granama i na razini svjetskog zdravstva. Moj je cilj da što prije popravimo štetu koju su zdravstvu u proteklom razdoblju nanijela neka loša rješenja i da ga ponovno, po kvaliteti i povjerenju pacijenata, dovedemo tamo gdje je ono bilo 80-ih godina prošloga stoljeća, dakle u sami vrh europskog zdravstva", izjavio je nakon izbora u Izvršni odbor SZO-a ministar Ostojić.

Uz Hrvatsku, za članstvo u Izvršnom odboru u europskoj skupini zemalja, izabrani su i Belgija, Azerbejdžan i Litva, a prvo zasjedanje će biti nakon godišnje skupštine SZO-a, 28. i 29. svibnja.