HZZO nabavio 103 inzulinske pumpe za SK "Vuk Vrhovac"


HZZO nabavio 103 inzulinske pumpe za SK "Vuk Vrhovac"

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nabavio je 103 inzulinske pumpe za potrebe oboljelih od šećerne bolesti kojima je to najprikladniji način dobivanja terapije.

Primopredaja inzulinskih pumpi izvršit će se sutra u prostorima Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma "Vuk Vrhovac", a nazočit će joj ministar zdravlja Siniša Varga, kao i predstavnici Klinike, prof. dr. sc. Lea Smirčić Duvnjak, dr. sc. Dragica Soldo Jureša i dr. sc. Dinko Škegro, te predstavnik tvrtke isporučitelja.

Od 103 nabavljenih inzulinskih pumpi, njih 62 će se ugraditi djeci, a preostalih 41 odraslim osobama.

Listu prvenstva za ugrađivanje inzulinskih pumpi određivat će Povjerenstvo Referentnog centra Ministarstva zdravlja za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes, Klinike za pedijatriju, Zavoda za endokrinologiju i dijabetes, Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Referentnog centra Ministarstva zdravlja za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma "Vuk Vrhovac", te Kliničke bolnice Merkur na nacionalnoj razini.

Važno je istaknuti da je provođenjem postupka javne nabave HZZO nabavio inzulinske pumpe po povoljnijim cijenama nego što je to bilo dosada. Ukupni troškovi nabave inzulinskih pumpi iznose 1,5 milijuna kuna.

Nabavom inzulinskih pumpi postigla se značajno bolja kvaliteta zdravstvene skrbi za osigurane osobe kojima je ovaj oblik zdravstvene zaštite neophodan.

Izvor:
HZZO