Konzumacija avokada u trudnoći smanjuje rizik od alergija na hranu kod dojenčadi


Konzumacija avokada u trudnoći smanjuje rizik od alergija na hranu kod dojenčadi

Rezultati nove studije po prvi put sugeriraju da je konzumacija avokada u trudnoći povezana s manjim rizikom od alergija na hranu kod potomstva u dobi od godinu dana, nakon kompenzacije drugih čimbenika rizika.

Inače, ovi rezultati potvrđuju prethodna istraživanja koja pokazuju da vegetarijanski i mediteranski obrasci prehrane tijekom trudnoće štite od alergija na hranu i drugih alergijskih ishoda. Konzumacija mahunarki i jabuka bila je povezana s nižom prevalencijom alergija. U nekim studijama, majčin unos kikirikija i orašastih plodova bio je povezan s manjim rizikom od astme.

Majčina izloženost, poput prehrane tijekom trudnoće, može utjecati na zdravstvene ishode potomstva. Konzumiranje određenih hranjivih tvari, koje se nalaze u avokadu, tijekom trudnoće povezano je s nižim alergijskim zdravstvenim ishodima kod djece.

Na temelju ovih rezultata, ohrabrujuće je znati da jedenje avokada može pružiti još veću vrijednost zdravlju majke i djece, ističu stručnjaci.

Izvor:
Pediatric Research