Ministar Milinović: "Doc. dr. sc. Mirando Mrsić učestalo dezinformira"


Ministar Milinović: "Doc. dr. sc. Mirando Mrsić  učestalo dezinformira"

Prenosimo reakciju potpredsjednika Vlade i ministara zdravstva i socijalne skrbi RH mr. Darka Milinovića, dr. med. na izjavu doc. dr. sc. Miranda Mrsića, dr. med. koja je objavljena u sklopu članka "Ministar Milinović: "Hrvatska ima najstabilniji zdravstveni sustav u Europi" koji je objavljen na našem portalu 25.05. 2010.:

Umjesto komentara na prekjučer održan okrugli stol u organizaciji Večernjeg lista, saborski zastupnik SDP-a doc. dr. sc. Mirando Mrsić, dr.med., prema vlastitim riječima, citirao je priopćenje MMF-a. S obzirom da u zaključnoj izjavi MMF-a, od 10. svibnja 2010. godine, ne pronalazim sadržaj njegova citata, a i dvojim kako bi dužnosnici MMF-a nekoliko stotina milijuna kuna nazvali "bijednima", smatram kako doc.dr. sc. Mrsić učestalo dezavuira.

Upravo suprotno njegovoj tvrdnji, u izjavi MMF-a se naglašava kako je potrebno čim prije provesti što veći dio mjera kojima bi se smanjili javni rashodi i poboljšala efikasnost gospodarstva, a među ostalim mjerama ističe se dovršetak reformi vezanih uz mirovinske, zdravstvene i socijalne sustave.

Imao sam poznanika koji je često iznosio u javnosti i svojima bližnjima sitne laži. Nakon što smo mu objasnili da je lagati ružno i da šteti sebi i ostalima oko sebe, otišao je potražiti liječničku pomoć. Danas smo ponosni na njega – izliječio se.

Zaključit ću stvarnim citatom iz Završne izjave MMF-a: "Tek bi se nakon provedbe tih reformi stvorio prostor za smanjenje poreznog opterećenja gospodarstva, što bi trebalo pomoći daljnjem poticanju dugoročnog rasta."

mr. Darko Milinović, dr.med.
potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi RH