Odaziv na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke je 58 posto


Odaziv na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke je 58 posto

Jučer je u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RH (MZSS) održan sastanak Povjerenstva za organizaciju, stručno praćenje i kontrolu kvalitete programa mamografskog screeninga zajedno sa svim županijskim voditeljima timova javnog zdravstva i predstavnicima Hrvatskog zavoda za javnog zdravstvo na kojem je zaključeno da se Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke odvija kvalitetno.

Odaziv na razini Republike Hrvatske je 58 posto, a u šest županija čak 70 posto, što predstavlja odaziv na europskoj razini.

Prema mišljenju Povjerenstva za organizaciju, stručno praćenje i kontrolu kvalitete programa mamografskog screeninga, suprotno od nekih navoda u medijima, analiza kontrole kvalitete mamografske snimke pokazala je izvrsne rezultate u kliničkim i općim bolnicama i domovima zdravlja.

Županijski koordinatori provedbe Nacionalnog programa izvijestili su Povjerenstvo da sve bolničke zdravstvene ustanove i domovi zdravlja raspolažu s dovoljno kapaciteta za daljnje kvalitetno provođenje i realizaciju predviđenog plana provedbe Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Izvor:
MZSS RH